Χαμός στην Βουλή με το «Καταδικάζουμε την βία από όπου και αν προέρχεται»: «Ντροπή σας» φώναζε η αντιπολίτευση

Newsroom
Χαμός στην Βουλή με το «Καταδικάζουμε την βία από όπου και αν προέρχεται»: «Ντροπή σας» φώναζε η αντιπολίτευση
Αντιπαράθεση μεταξύ του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Χάρη Θεοχάρη, σημειώθηκε στη Βουλή με αφορμή τα επεισόδια στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Έντονη αντιπαράθεση δημιουργήθηκε στη Βουλή με αφορμή τα γεγονότα στη Σταυρούπολη. Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της σχετικά με όσα συμβαίνουν στην περιοχή εκεί τονίζοντας πως τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής και φασιστικών οργανώσεων προελαύνουν στην πόλη και καταλαμβάνουν σχολεία σε Σταυρούπολη, Εύοσμο, Αμπελόκηπους μετατρέποντάς τα σε ορμητήρια παράνομων εγκληματικών πράξεων.

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα ανέφερε, τρομοκρατούν μαθητές, καθηγητές και γονείς.

«Επιβεβαιώνεται ότι η στάση του Υπουργείου Παιδείας να συμψηφίζει τη δράση αυτών των ομάδων να συμψηφίζει με το νεολαϊστικό και το μαθητικό κίνημα είναι απαράδεκτη. Και είναι επικίνδυνη, είναι συνένοχη», ανέφερε κάνοντας λόγο για οργανωμένο σχέδιο που στηρίζεται σε πλάτες συγκεκριμένων μηχανισμών.

Η αντιπαράθεση

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χάρης Θεοχάρης απάντησε πως «καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται». Ωστόσο αυτή η απάντηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μπάρκα αλλά και του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου.

«Ντροπή σας», φώναζαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, με τον κ. Θεοχάρη να απαντά «Η ντροπή είναι δική σας».

Μάλιστα ο προεδρεύοντας της Βουλής, κ. Αβδελλάς κάλεσε τους βουλευτές να καθίσουν στα έδρανα τους και να σταματήσουν να διακόπτουν τον κ. Θεοχάρη, ο οποίος νωρίτερα υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έδρασε και θα συνεχίσει να δρα τέτοιες περιπτώσεις.

«Όταν όμως μας λέτε ότι η μόνη πραγματική βία είναι του κράτους, τότε εσείς εξοπλίζετε με επιχειρήματα όλες εκείνες τις ομάδες. Η αστυνομία κινητοποιήθηκε και αποτρεπτικά και με έρευνες, συλλήψεις και προσαγωγές. Θα συνεχίσει να το κάνει. Τα κίνητρα δεν δικαιολογούν την βία. Στην Δημοκρατία η βία δεν είναι ανεκτή. Όσο δεν το λέτε εσείς είστε υπόλογοι», συμπλήρωσε.

Ο κ. Καραθανασόπουλος απάντησε λέγοντας ότι η κυβέρνηση δημιουργεί συνθήκες ανοχής στη δράση των ναζιστικών ομάδων, υπογραμμίζοντας ότι το ΚΚΕ θεωρεί πως «η βία προέρχεται από το κράτος και αξιοποιεί το κράτος τέτοιου είδους μηχανισμούς για να τσακίσει το λαϊκό κίνημα».