Θεοδωρικάκος: «Από τον Νοέμβριο 100 περιπολικά θα βρίσκονται κάθε νύχτα στους δρόμους της Αττικής» (vid)

Newsroom
Θεοδωρικάκος: «Από τον Νοέμβριο 100 περιπολικά θα βρίσκονται κάθε νύχτα στους δρόμους της Αττικής» (vid)
Εξήγησε πως το σύνολο των δυνάμεων που αποφοιτούν από την σχολή την Κυριακή, ένας αριθμός 1026 ατόμων ανδρών και γυναικών θα διατεθούν στο λεκανοπέδιο Αττικής σημειώνοντας πως το μήνυμα είναι να υπάρχει ασφάλεια στην κοινωνία.

Για την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων και τα επεισόδια στην Σταυρούπολη μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός ανέφερε πως το 70% της εγκληματικότητας βρίσκεται στην Αττική αλλά στην συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει μόλις το 30% των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. Γι' αυτό τον λόγο εξήγησε πως το σύνολο των δυνάμεων που αποφοιτούν από την σχολή την Κυριακή ένας αριθμός 1026 ατόμων ανδρών και γυναικών θα διατεθούν στο λεκανοπέδιο Αττικής σημειώνοντας πως το μήνυμα είναι να υπάρχει ασφάλεια στην κοινωνία.

Παράλληλα, δήλωσε πως από 1η Νοεμβρίου 100 περιπολικά κάθε νύχτα θα βρίσκονται στον δρόμο. Συγκεκριμένα, είπε η διάθεση των 1026 αυτών ατόμων σε όλα τα αστυνομικά τμήματα θα δώσει την δυνατότητα κάθε βράδυ από τις 00.00 την νύχτα έως τις 6.00 το πρωί να υπάρχουν 100 στελεχωμένα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ στις γειτονιές όλων των αστυνομικών τμημάτων.

Για τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης τόνισε πως κανένας είδος βίας δεν είναι ανεχτό και μια οργανωμένη πολιτεία είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίζει τετοιες καταστάσεις αποτελεσματικά αναφέροντας πως η αστυνομία αντέδρασε έγκαιρα.

Υπογράμμισε πως δεν θα επιτραπεί η ύπαρξη ξανά ναζιστικών δολοφονικών σχηματισμών όπως ήταν η Χρυσή Αυγή καθώς όπως εξήγησε είναι ολοφάνερο ότι στα συγκεκριμένα σχολεία οι μαθητές και όσοι προέβησαν στις βίαιες αυτές πράξεις προέρχονται από αυτό τον χώρο.

«Η αστυνομία έδρασε με αποτελεσματικότητα και συντονισμένο σχέδιο που είχε ως στόχο να αποφευχθούν τα επεισόδια. Αυτό δεν κατέστη δυνατό διότι μέσα στο σχολείο υπήρχαν κοκτέιλ μολότοφ από ακροδεξιούς μαθητές» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημείωσε πως ο ίδιος σοκαρίστηκε όταν είδε νεαρά παιδιά να χαιρετούν ναζιστικά.