Ανησυχούν οι σεισμολόγοι για τη Θήβα: Εισήγηση Λέκκα για άμεση μετάβαση στην περιοχή

Newsroom
Ανησυχούν οι σεισμολόγοι για τη Θήβα: Εισήγηση Λέκκα για άμεση μετάβαση στην περιοχή
Ο Ευθύμιος Λέκκας εισηγήθηκε να μεταβούν άμεσα στην περιοχή της Θήβας. «Οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι».

Στο μικροσκόπιο της επιτροπής εκτίμησης σεισμικού κινδύνου μπήκε η παρατεταμένη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Θήβας μετά και τον τελευταίο σεισμό στο Αρκαλοχώρι.

Η επιτροπή συνεκλήθη εκτάκτως στις 9.30 το βράδυ της Τετάρτης (29/9) για να αποτιμήσει όλα τα έως τώρα δεδομένα στην περιοχή .

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας εισηγήθηκε να μεταβούν άμεσα στην περιοχή της Θήβας οι σεισμολόγοι και οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς για να εξετάσουν την κατάσταση επιτόπου αλλά και την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς όπως είπε «οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι».

Να υπενθυμίσουμε πως η σεισμική δραστηριότητα της Θήβας, είχε δημιουργήσει και διαφωνίες ανάμεσα στους σεισμολόγους, πριν από μερικές ημέρες.

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του είπε πως τα σεισμικά δεδομένα σε όλη τη χώρα αρχίζουν και αλλάζουν σημειώνοντας ότι η περιοχή που ανησυχεί τους επιστήμονες και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή είναι η Θήβα.

«Στη Θήβα γνωρίζουμε δυναμικότητα μέχρι 6,5 Ρίχτερ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.

Ωστόσο, ο γνωστός σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 υποστήριξε πως το ρήγμα της Θήβας δεν μπορεί να δώσει μεγάλο σεισμό.

«Το ρήγμα που έχει ενεργοποιηθεί δεν μπορεί να δώσει μεγάλο σεισμό. Είναι εγκληματικές οι δηλώσεις ότι περιμένουμε σεισμό 6,5 Ρίχτερ στην περιοχή. Πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας», τόνισε.