Ο γολγοθάς της οικογένειας παιδιού με κινητικά προβλήματα: Πλήρωσε 15.000€ για αναβατόριο ΑΜΕΑ και ο ΕΟΠΠΥ δεν τους αποζημιώνει (vid)

Newsroom
Ο γολγοθάς της οικογένειας παιδιού με κινητικά προβλήματα: Πλήρωσε 15.000€ για αναβατόριο ΑΜΕΑ και ο ΕΟΠΠΥ δεν τους αποζημιώνει (vid)
Ο Γολγοθάς της μικρής Μιχαέλας που πάσχει από νωτιαία μυική ατροφία τύπου 1.

Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας έχουν μπλεχτεί δύο γονείς από το Περιστέρι που μεγαλώνουν τη Μιχαέλα και είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Την υιοθέτησαν σε βρεφική ηλικία, αλλά το κοριτσάκι αργότερα εμφάνισε βαριά κινητική αναπηρία.

Όπως είπαν στο Star, γνώρισαν το κοριτσάκι όταν ήταν 52 ημερών και όπως είπαν ήταν «έρωτας με την πρώτη ματιά. Ήρθε στα χέρια μας πάρα πολύ ταλαιπωρημένο, με ελάχιστες ελπίδες ζωής».

Η 8χρονη Μιχαέλα-Γαβριέλα πάσχει από νωτιαία μυική ατροφία τύπου 1, την σπάνια νόσο από την οποία έπασχε και ο μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ.

Οι βιολογικοί της γονείς την εγκατέλειψαν μόλις τη γέννησαν. Η Χρύσα και ο Γρηγόρης την υιοθέτησαν, αλλά δυστυχώς στον Γολγοθά που ανεβαίνουν καθημερινά, δεν έχουν σύμμαχο τους το κράτος.

Όπως ανέφερε η μητέρα της, η Μιχαέλα έχει μέχρι σήμερα το ίδιο καρότσι απ΄όταν ήταν ενάμιση-δύο ετών. Είναι ψηλή κοπέλα, έχει πάρει ένα μέτρο από τότε και δεν χωράει πια σε αυτό, ενώ τα 25 αναλώσιμα είναι πάνω από 2.000 ευρώ το μήνα και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα.

Ο πατέρας της Μιχαέλας ζητά επίσης να αποζημιωθεί από τον ΕΟΠΥΥ για το αναβατόριο για άτομα με ειδικές ανάγκες που πλήρωσε από την τσέπη του και όπως είπε του κόστισε πάνω από 15.000 ευρώ.

«Ο ΕΟΠΠΥ δεν μας το έχει καλύψει, ακόμα δεν μας έχει δώσει χρήματα, μας έχει απορρίψει όλες τις ενστάσεις που έχουμε κάνει. Η εταιρεία με κυνηγάει αυτή τη στιγμή. Το κόστος ήταν πάνω από 15.000 ευρώ», ανέφερε ο πατέρας.

«Κάθε παιδί έχει δικαίωμα στην ζωή, γιατί κάθε ζωή είναι μοναδική σ' αυτό τον κόσμο», τόνισε η μητέρα του παιδιού.