Θεσσαλονίκη: Επεισόδια κοντά στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, πριν από το αντιφασιστικό συλλαλητήριο (vid)

Newsroom
Θεσσαλονίκη: Επεισόδια κοντά στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, πριν από το αντιφασιστικό συλλαλητήριο (vid)
Νέες σκηνές βίας στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Οι ομάδες νεαρών που πρωταγωνιστούν τις τελευταίες ημέρες στα σοβαρά επεισόδια, συνεπλάκησαν και πάλι.

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης (29/9) στην πλατεία Τερψιθέας στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, όταν ομάδα ακροδεξιών που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιτέθηκε ξαφνικά και απρόκλητα στα άτομα που άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία ενόψει του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου που είναι προγραμματισμένο για τις 6:30 μμ, σύμφωνα με το GRTimes.gr.

επεισόδιο στην Θεσσαλονίκη

Οι ακροδεξιοί πέταξαν πέτρες πυρσούς και άλλα αντικείμενα προκαλώντας την άμεση αντίδραση των συγκεντρωμένων οι οποίοι προσπάθησαν να αμυνθούν.

επεισόδιο στην Θεσσαλονίκη

Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο δεν πρόλαβαν να κινηθούν και σύμφωνα με τους διαδηλωτές άργησαν να αντιδράσουν και να αποτρέψουν την επίθεση.

Οι δυνάμεις των ματ που έφτασαν στο σημείο έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών για να απομακρύνουν τους ακροδεξιούς ενώ δικυκλιστές αστυνομικοί έκαναν αναζητήσεις στα γύρω στενά χωρίς να έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής αν έχει υπάρξει κάποια προσαγωγή.