Δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ για 4 «ψεκασμένα» site και 6 λογαριασμούς σε social media

Newsroom
Δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ για 4 «ψεκασμένα» site και 6 λογαριασμούς σε social media
Σήμερα θα γίνουν ανακοινώσεις από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για τις ιστοσελίδες και τους λογαριασμούς που δημοσιεύουν fake news για τα εμβόλια και τον κορονοϊό.

Δέκα ιστοσελίδες και προφίλ στα social media μπήκαν στη... φάκα της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για διασπορά fake news για τον κορονοϊό και τα εμβόλια.

Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα, ενώ αργότερα θα γίνουν γνωστές και περισσότερες λεπτομέρειες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση...

Ύστερα από την εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος της έρευνάς της, για την προέλευση και την ταυτότητα διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος.

Σήμερα ανακοινώνεται ότι εντοπίστηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία για 4 ιστοσελίδες και για 6 λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα αδικήματα που διερευνώνται ότι έχουν διαπραχθεί είναι: Διασπορά ψευδών ειδήσεων, διέγερση σε ανυπακοή και απόπειρα απάτης.

Σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες, οι οποίες υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Η αρμόδια εισαγγελική αρχή εξέδωσε παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και περαιτέρω διερεύνηση των υποθέσεων.

Οι έρευνες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζονται για τις συγκεκριμένες 10 περιπτώσεις αλλά και για άλλες που μπορεί να προκύψουν.