«Πες ότι είμαστε μαζί»: Η επίμαχη ατάκα της Έφης στον άντρα με τον οποίο είχε 14 κλήσεις την ημέρα της επίθεσης με βιτριόλι

Newsroom
«Πες ότι είμαστε μαζί»: Η επίμαχη ατάκα της Έφης στον άντρα με τον οποίο είχε 14 κλήσεις την ημέρα της επίθεσης με βιτριόλι
Ο άνθρωπος που έχει μπει στο στόχαστρο των Αρχών ως συνεργός στην επίθεση με το βιτριόλι, λύνει τη σιωπή του.

Επί 13 μήνες η κατηγορουμένη είχε γίνει η «σκιά» όχι μόνο της Ιωάννας αλλά και του 40χρονου όπως προκύπτει από μαρτυρίες και στοιχεία.

Στο ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star αποκαλύπτεται τι κατέθεσε μια από τις συναδέλφους της.

«Μου είχε πει ότι είχε σχέση με τον 40χρονο αλλά χώρισαν και βρισκόντουσαν περιστασιακά μετά. Πριν μήνες, αφού είχαν χωρίσει, μου είπε ότι τον είχε δει σε μια καφετέρια στα Ιλίσια με μία γυναίκα», ανέφερε.

Το πρόσωπο που βρίσκεται στο κάδρο των υπόπτων

Η κατηγορουμένη φέρεται να ζήτησε βοήθεια όχι μόνο στις παρακολουθήσεις αλλά και στο πώς θα βρει το βιτριόλι.

Ένας άνδρας μπήκε στο «κάδρο» των υπόπτων για συνέργεια λόγω της επικοινωνίας που είχε με μηνύματα και κλήσεις με την κατηγορούμενη πριν και μετά την επίθεση.

Τον περασμένο Οκτώβριο οι Αρχές κατέσχεσαν από το σπίτι του και την οικογενειακή επιχείρηση τον υπολογιστή του και τα κινητά τηλέφωνα του. Όταν κλήθηκε για κατάθεση, αποκάλυψε όπως ισχυρίζεται μέσω του δικηγόρου του τους διαλόγους που είχε με την κατηγορούμενη.

«Κατά καιρούς ζητούσε πράγματα, να παρακολουθεί τόσο τον άνθρωπο τον 40χρονο αυτόν που υποτίθεται εμπλέκεται ως πρόσωπο όσο και την κ. Παλιοσπύρου. Αρχικά όμως ήταν για τον 40χρονο» είπε ο δικηγόρος του Αλέξανδρος Κούκιος.

«Επίσης είχε γίνει μία συζήτηση, μία νύξη όχι όμως ''βρες μου βιτριόλι'', ούτε το συνδύασε αυτό η κατηγορούμενη με κάποια επίθεση. Του έκανε μία νύξη και μία γενική συζήτηση του στυλ ''ξέρεις από πού θα μπορούσε να βρει κανείς βιτριόλι;».

«Εκείνος επειδή είχε διαπιστώσει ότι είχε κάποια περίεργη συμπεριφορά σε θέματα που αφορούσαν την ερωτική της ζωή, όπως το ότι ήταν κάπως εμμονική, ζηλόφθων, απότομη, προσπαθούσε να την αποφύγει» ανέφερε τέλος.

Οι επικοινωνίες του με την κατηγορούμενη ήταν κυρίως μέσω viber και κράτησαν 13 μήνες. Είναι ο άνθρωπος που καλούσε η κατηγορούμενη όχι μόνο μετά την επίθεση αλλά και πριν, αναζητώντας όπως υποστηρίζει ο ίδιος άλλοθι, σύμφωνα με το ίδιος ρεπορτάζ.

Συνολικά οι Αρχές βρήκαν 452 κλήσεις με τον άντρα και την πρώην σύντροφό του, φίλη της Έφης. Οι 81 είχαν διαγραφεί και ανακτήθηκαν από τις Αρχές. Την ημέρα της επίθεσης τον κάλεσε 14 φορές.

«Με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε να της δώσω άλλοθι»

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, «υπάρχουν κάποιες τηλεφωνικές κλήσεις μία ή δύο ημέρες πριν την επίθεση. Στις τρεις η ώρα το πρωί της Δευτέρας προς Τρίτη καλεί η κατηγορουμένη τον εντολέα μου, τον ξυπνά και του αναφέρει τη φράση ''πες ότι είμαστε μαζί''. Εκείνος πάνω στον ύπνο του δεν κατάλαβε τι εννοεί. Της λέει "τι εννοείς", του ξαναλέει "πες ότι είμαστε μαζί" και το κλείνει».

«Το ίδιο συνέβη και την επόμενη ημέρα. Θεωρούν ότι αυτές οι δύο κλήσεις γίνανε προκειμένου να δημιουργήσει η κατηγορούμενη κάποιο άλλοθι», κατέληξε ο δικηγόρος.

Ο άντρας δηλώνει ότι βρίσκεται στη διάθεση των Αρχών και σε περίπτωση που του ζητηθεί, θα καταθέσει ως μάρτυρας στη δίκη.