Τέσσερα τα μέτωπα στη Νέα Μάκρη: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες (pics & vids)

Newsroom
Τέσσερα τα μέτωπα στη Νέα Μάκρη: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες (pics & vids)
Ο «εφιάλτης» επέστρεψε και η μάχη στη Νέα Μάκρη με την πυρκαγιά θα είναι σκληρή όλη τη νύχτα.

Τέσσερα είναι τα μέτωπα που ξέσπασαν στη Νέα Μάκρη, αλλά τα δύο τέθηκαν υπό έλεγχο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Αυτό που ανησυχεί βέβαια είναι πως τα δύο μέτωπα απειλούν κατοικημένες περιοχές και κινούνται προς τις αυλές των σπιτιών στο Λιβίσι.

Ο δήμος Μαραθώνα έδωσε εντολή στους κατοίκους να κινηθούν αρχικά προς τη πλατεία Νέας Μάκρης και να εκκενώσουν τα σπίτια τους, ενώ ο αντιδήμαρχος Μαραθώνα Βαγγέλης Κυπαρίσσης είπε στο δελτίο του Open: «Είναι δύσκολη κατάσταση, είναι σε κατοικημένες περιοχές, θα χρειαστούν πεζοπόρα τμήματα να σβήσουν εστίες που ξεπηδούν σε σπίτια. Κάνω έκκληση. Απειλούνται κατοικημένες περιοχές».

Την απομάκρυνση των κατοίκων από την περιοχή Λιβίσι ζήτησε ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων

Την απομάκρυνση των κατοίκων από τις κατοικίες στα τελευταία οικοδομικά τετράγωνα της περιοχής Λιβίσι στη Νέα Μάκρη ζήτησε ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς οι φλόγες είναι μέσα στον αστικό ιστό και δίνεται μάχη να μην καούν σπίτια καθώς έχουν παραδοθεί στις φλόγες τα πεύκα γύρω - γύρω.

Τα προβλήματα εντοπίζονται στις οδούς Τερψιχόρης, Δήμητρας, Δάφνης, Ερμού, Ανατολής και Ονείρων από όπου ζητήθηκε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι προς την πλατεία της Νέας Μάκρης χωρίς ωστόσο να έχει εκδοθεί μήνυμα από 112. Σε εξέλιξη είναι και η δεύτερη εστία που εκδηλώθηκε κοντά στην ιερά μονή του Αγίου Εφραίμ.

Με εντολή του αρχηγού το ΠΣ αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη μεταβαίνει στον τόπο της πυρκαγιάς κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού που θα διερευνήσει τα αίτια. Ταυτόχρονα ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και αυτήν την ώρα επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα, το μηχανοκίνητο τμήμα (ΜΕΤΠΕ) και πολλοί εθελοντές.