Ιερώνυμος: «Όταν εμβολιάστηκα μου είπαν πως αν γίνει Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος τα έξυπνα όπλα θα με βρουν και θα σκοτωθώ πρώτος» (vid)

Newsroom
Ιερώνυμος: «Όταν εμβολιάστηκα μου είπαν πως αν γίνει Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος τα έξυπνα όπλα θα με βρουν και θα σκοτωθώ πρώτος» (vid)
O Ιερώνυμος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου μίλησε για την απόφαση να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε ιερούς ναούς της Λάρισας στις 3 Οκτωβρίου.

Τρομερά πράγματα είπαν αντιεμβολιαστές στον Μητροπολίτη Ιερώνυμο, ο οποίος μίλησε για την απόφαση να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε ιερούς ναούς της Λάρισας στις 3 Οκτωβρίου. «Είχαμε ανθρώπους που είπανε πράγματα τρελά. Ιδίως όταν εμβολιάστηκα μου είπανε πως αν γίνει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος τα έξυπνα όπλα θα με βρουν και θα σκοτωθώ πρώτος. Ε εντάξει, τι να κάνουμε; Απόψεις είναι αυτές», σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Σε συνεργασία με την 5η υγειονομική περιφέρεια είπαμε πως πρέπει λίγο να κινητοποιηθούμε και επειδή η 5η υγειονομική περιφέρεια έχει δύο κινητές μονάδες εμβολιασμού είπαμε πως πρέπει να εκμεταλλευτούμε λίγο το γεγονός. Το εκκλησιασμό στα χωριά ή και την πόλη ακόμα ώστε όχι απλώς να δώσουμε ένα μήνυμα αλλά να δώσουμε ευκαιρίες ουσιαστικές σε ανθρώπους που ιδίως στα χωριά θεωρούν ότι δεν έχουν το χρόνο να κατέβουν στην πόλη που είναι οι εμβολιαστικές γραμμές για να εμβολιαστούν. Ξέρετε άνθρωποι που είναι συνήθως κτηνοτρόφοι, ασχολούνται με τη γεωργία και έχουν δεσμεύσεις, θεωρούν ότι πρέπει να προλάβουν τον καιρό για την παραγωγή τους, για την εργασία τους και αμελούν πολλές φορές να κλείσουν ραντεβού, να κατέβουν να ασχοληθούν με θέματα υγείας τα οποία επίσης είναι πολύ σημαντικά», είπε αρχικά στο Open o Ιερώνυμος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου.

«Η δική μου εμπειρία από την ενασχόληση μου με το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας φόβος. Οι περισσότεροι που δεν έχουν εμβολιαστεί δεν το κάνουν επειδή ενσυνείδητα έχουν επιχειρήματα και αντιπαλεύουν το εμβόλιο. Είναι απλά επειδή από όσα ακούνε διστάζουν και φοβούνται. Είναι ένας τρόπος να ενθαρρύνουμε, να κατανικήσουμε τις όποιες φοβίες. Πολλές φορές, ιδίως στα χωριά λειτουργεί η παρότρυνση. Ο ένας με τον άλλο. Γι' αυτό και επειδή ξέρουμε ότι αυτό θα συμβεί, ξέρουμε πως από τον ελάχιστο αριθμό που θα δηλωθεί για το εμβόλιο εμείς θα πρέπει να έχουμε διπλάσιες δόσεις διότι ο ένας με τον άλλον, θα έρθουν και άνθρωποι εκτός προγράμματος οι οποίοι βεβαίως θα καταγραφούν αφού εμβολιαστούν, θα μπουν στο σύστημα και θα εμβολιαστούν με τα κατάλληλα πιστοποιητικά», είπε στη συνέχεια.

Στην παρατήρηση ότι στην περιοχή υπάρχουν αρκετοί ιερείς που νόσησαν είπε: «Δόξα τω θεώ δεν είχαμε θανάτους. Είχαμε 18 περιπτώσεις ασθενών που νόσησαν, αυτός που λέτε είναι στην εντατική βγήκε αλλά έχει φοβερά προβλήματα, δεν έχει συνέλθει τελείως. Όλα αυτά μας έκαναν να βιώσουμε το δράμα όχι μόνο αυτών που καταλήγουν και των οικογενειών τους αλλά και των ανθρώπων που το περνούν έστω και απλά. Είναι κάτι το πολύ επώδυνο, είναι κάτι το πολύ βαρύ. Αυτό τουλάχιστον μας λένε οι άνθρωποι που νοσούν. Είναι κάτι το οποίο θέλει πολλές δυνάμεις για να το υπερβείς. Και βέβαια, έχεις και το φόβο των επιπλοκών μετά, σε βάθος χρόνου».

Σε ερώτηση αν υπήρξαν αντιδράσεις για την απόφασή του αυτή, δηλαδή να γίνουν εμβολιασμοί σε εκκλησίες, σημείωσε: «Κοιτάξτε να δείτε. Υπάρχουν παντού κάποιοι που έχουν θέματα και πρόβλημα με αυτό. Να πω μόνο ότι υπάρχουν και κάποιοι με σοβαρά επιχειρήματα εκ του αντιεμβολιαστικού κινήματος οι οποίοι αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα και πάλι και με επιχειρήματα κυρίως από την επιστημονική κοινότητα. Από εκεί και μετά έχουμε ανθρώπους οι οποίοι εντάξει, συγγνώμη για την έκφραση δεν χρειάζεται και τόσο πολύ να ακουστεί, είναι προφανές το παράλογο οπότε δεν δίνουμε σημασία. Είχαμε αντιδράσεις... Είχαμε ανθρώπους που είπανε πράγματα τρελά. Ιδίως όταν εμβολιάστηκα μου είπανε πως αν γίνει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος τα έξυπνα όπλα θα με βρουν και θα σκοτωθώ πρώτος. Ε εντάξει, τι να κάνουμε; Απόψεις είναι αυτές.

Στις 3 Οκτωβρίου ξεκινάμε από τον Άγιο Αχίλλειο. Τον μητροπολιτικό ναό. Θα είναι πολύς κόσμος», συμπλήρωσε.