Κέρδισε 900.000$ αλλά αποφάσισε να τα χαρίσει σε συγγενείς, φίλους και άγνωστους (vid)

Newsroom
Κέρδισε 900.000$ αλλά αποφάσισε να τα χαρίσει σε συγγενείς, φίλους και άγνωστους (vid)
O Peter Charleton αποφάσισε να χαρίσει σχεδόν όλα τα κέρδη του από το τυχερό δελτίο.

Η ιστορία του Peter Charleton κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελέσει σενάριο ταινίας, καθώς δεν βρίσκεις και τόσο συχνά ανθρώπους που να χαρίζουν σχεδόν όλα τα κέρδη από ένα τυχερό λαχείο σε συγγενείς, φίλους, ακόμα και άγνωστους...

Η ιστορία του 47χρονου από την Βικτόρια της Αυστραλίας, ξεκινάει τον Αύγουστο του 2020, όταν και ξέχασε ο αγαπημένο μαχαιράκι του θείου του που είχε πεθάνει στην κορυφή του αυτοκινήτου.

Χωρίς να το αντιληφθεί, ξεκίνησε το ταξίδι ωρών που είχε προγραμματίσει και όταν έφτασε στον προορισμό του, διαπίστωσε πως κατά ένα μαγικό τρόπο, αυτό βρισκόταν εκεί. Θεώρησε λοιπόν πως ήταν η τυχερή του μέρα και έτσι αποφάσισε να αγοράσει τρεις λαχνούς για το TattsLotto.

tsarleston

Αμέσως μετά κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό του και διαπίστωσε πως έχει κερδίσει 896.000 δολάρια. Δεν το πίστεψε όμως, θεωρώντας πως κάποιο λάθος είχε γίνει και έκανε απεγκατάσταση το app και το ξαναέβαλε, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι. Το κέρδος ήταν το ίδιο...

Όπως είπε ο ίδιος εκείνη τη στιγμή ένιωσε πολύ καλά, αλλά μετά από λίγες εβδομάδες, τα χρήματα κάθονταν στον λογαριασμό του, χωρίς να τα έχει κάνει κάτι. Τότε λοιπόν αποφάσισε πως δεν τα θέλει άλλο.

Άρχισε να επικοινωνεί μέσω Facebook με συγγενείς, φίλους ακόμα και άγνωστους που θεωρούσε πως τα είχαν ανάγκη, τους ζητούσε το υπόλοιπο του τραπεζικού τους λογαριασμού και όταν βεβαιωνόταν οτι τα χρειάζονταν, τους μετέφερε κάποιες χιλιάδες.

Αξίζει να σημειωθεί πως κράτησε και κάποια για τον εαυτό του, ίσα ίσα για να αποπληρώσει το δάνειο που είχε και να αγοράσει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο.