Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Έλεγχος από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων για τη λίστα ονομάτων μαθητών νηπιαγωγείου

Newsroom
Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Έλεγχος από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων για τη λίστα ονομάτων μαθητών νηπιαγωγείου
Έλεγχο ξεκίνησε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την ανάρτηση στο «mea culpa» με τίτλο «ο σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας» και τη δημοσιοποίηση της λίστας με τα ονόματα μαθητών και της δασκάλας του εν λόγω νηπιαγωγείου.

Έλεγχο αυτεπαγγέλτως ξεκίνησε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την ανάρτηση στο «mea culpa» με τίτλο «ο σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας» και τη δημοσιοποίηση της λίστας με τα ονόματα μαθητών και της δασκάλας του εν λόγω νηπιαγωγείου, τόσο από την ιστοσελίδα όσο και από τον βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπογδάνο, σύμφωνα με το reader.gr.

Στην Αρχή είχαν κατατεθεί και σχετικές αναφορές για το εν λόγω θέμα. Υπενθυμίζεται πως η δημοσίευση της λίστας με τα ονόματα των παιδιών είχε προκαλέσει και την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Η κυρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, η οποία στρέφεται προς πάσα κατεύθυνση, με διερευνώμενο αδίκημα την παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος και στο πλαίσιο αυτής θα ζητηθεί η συνδρομή του ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να διαπιστωθεί καταρχάς ποιος έκανε τη διαρροή. Στη συνέχεια ο εισαγγελέας θα ερευνήσει αν εμπλέκονται κι άλλα πρόσωπα που συνδέονται με τη διαχείριση του επίμαχου αρχείου.