Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου, περιμένει τις τελικές αποφάσεις των επιστημόνων (vid)

Newsroom
Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου, περιμένει τις τελικές αποφάσεις των επιστημόνων (vid)
Πότε θεωρείται εφικτό να αρχίσει να εμβολιάζεται ο γενικός πληθυσμός με την τρίτη δόση.

Το επόμενο βήμα στο μέτωπο της πανδημίας είναι η χορήγηση της 3ης δόσης του εμβολίου ποιο είναι το σχέδιο που έχει στο τραπέζι το Μέγαρο Μαξίμου και περιμένει τις τελικές αποφάσεις των επιστημόνων.

Η πρώτη του φάση είναι σε εφαρμογή ήδη και αφορά στον εμβολιασμό ανοσοκατασταλμένων και ανθρώπων που αντιμετωπίζουν ή πρόσφατα αντιμετώπισαν σοβαρές ασθένειες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, θα ακολουθήσουν οι άνω των 60 ετών και μετά οι υγειονομικοί οι οποίοι άλλωστε εμβολιάστηκαν από τους πρώτους.

Μετά η πλατφόρμα θα ανοίξει για το γενικό πληθυσμό και για όσες και όσους έχει παρέλθει 8μηνο από τη 2η δόση. Μάλιστα εκτιμάται ότι ακόμα και σε ένα μήνα από σήμερα θα είναι εφικτό να αρχίσει να εμβολιάζεται με 3η δόση ο γενικός πληθυσμός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 3η δόση θα γίνει με εμβόλια mRNA και φυσικά για όσους είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, θα είναι και την αναμνηστική δόση.