Εξιχνίαση ληστείας μετά φόνου, 9 χρόνια μετά: Συνελήφθη ένας 36χρονος, τον «πρόδωσε» η γυναίκα του

Newsroom
Εξιχνίαση ληστείας μετά φόνου, 9 χρόνια μετά: Συνελήφθη ένας 36χρονος, τον «πρόδωσε» η γυναίκα του
Τον 36χρονο, που συνελήφθη για τη ληστεία μετά φόνου, τον «πρόδωσε» η γυναίκα του.

Ένας 36χρονος κατηγορείται, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ως ο δράστης της ανθρωποκτονίας 70χρονου και της ληστείας σε βάρος της 71χρονης συζύγου του, που διαπράχθηκαν στις 13 Φεβρουαρίου 2012, μέσα στο διαμέρισμα που διέμεναν στα Κάτω Πατήσια.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Τι είχε συμβεί

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τρεις άγνωστοι δράστες, αφού φίμωσαν και έδεσαν το ζευγάρι, ερεύνησαν όλους τους χώρους του διαμερίσματος και αφαίρεσαν από χρηματοκιβώτιο χρηματικό ποσό και τιμαλφή.

Πώς έφτασαν στα ίχνη του 36χρονου οι Αρχές

Τον 36χρονο, που συνελήφθη για τη ληστεία μετά φόνου, «πρόδωσε» η γυναίκα του.

Από την υπόθεση του 2012 υπήρχε ένα «ορφανό αποτύπωμα» στον χώρο του εγκλήματος, το οποίο δεν είχε ταυτοποιηθεί. Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες μία γυναίκα κατήγγειλε τον 36χρονο ομογενή της από χώρα της πρώην ΕΣΣΔ για ενδοοικογενειακή βία, σύμφωνα με το iefimerida.gr.

Ο 36χρονος συνελήφθη για τον ξυλοδαρμό και στη δακτυλοσκοπική εξέταση που του έγινε, «κούμπωσαν» τα αποτυπώματά του με το «ορφανό» στα Κάτω Πατήσια.

Ο ίδιος αρνείται τη συμμετοχή του στη ληστεία και τον φόνο, ωστόσο οι Αρχές ερευνούν αν εμπλέκεται και σε άλλες ληστείες, καθώς για τους δύο συνεργούς του.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Εξιχνιάστηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η υπόθεση της ανθρωποκτονίας 70χρονου ημεδαπού και η ληστεία σε βάρος της 71χρονης συζύγου του, που διαπράχθηκαν την 13-2-2012 εντός του διαμερίσματος που διέμεναν στα Κάτω Πατήσια.
Από το συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό είχε προκύψει ότι τρεις άγνωστοι δράστες, αφού φίμωσαν και δέσμευσαν το ανωτέρω ζευγάρι, ερεύνησαν όλους τους χώρους του διαμερίσματος και αφαίρεσαν από το εσωτερικό χρηματοκιβωτίου χρηματικό ποσό και τιμαλφή.
Για την εξιχνίαση της υπόθεσης, είχε προηγηθεί ενδελεχής ανάλυση του τόπου του εγκλήματος και αξιοποιήθηκαν προανακριτικά στοιχεία καθώς και νέα ερευνητικά δεδομένα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.), τα οποία κατέδειξαν την εμπλοκή του 36χρονου στις προαναφερόμενες πράξεις.
Σε βάρος του εξεδόθη από το Ανακριτικό Τμήμα ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη σήμερα 15-9-2021 στο Καματερό.
Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του συνεχίζονται
».