Επίθεση με βιτριόλι: «Η υπεράσπιση εξαίρεσε τις γυναίκες ενόρκους από τη δίκη, ζήτησε μόνο άνδρες» (vid)

Newsroom
Επίθεση με βιτριόλι: «Η υπεράσπιση εξαίρεσε τις γυναίκες ενόρκους από τη δίκη, ζήτησε μόνο άνδρες» (vid)
«Ασέβεια της κατηγορούμενης να μην εμφανιστεί στο δικαστήριο. Όποτε αποφασίσει να εμφανιστεί στο δικαστήριο η Ιωάννα θα είναι εκεί να την αντιμετωπίσει», δηλώνει ο δικηγόρος της Ιωάννας, Νίκος Αλεξανδρής» για τη σημερινή (15/9) δίκη.

Ο Σάκης Κεχαγιόγλου, δικηγόρος της κατηγορούμενης για την επίθεση με βιτριόλι, ζήτησε να εξαιρεθούν από τη δίκη οι τρεις γυναίκες που κληρώθηκαν ως ένορκοι, όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Νίκος Αλεξανδρής, μιλώντας στον Alpha.

«Η υπεράσπιση επέλεξε να εξαιρέσει τις τρεις γυναίκες ενόρκους που κληρώθηκαν και να γίνει η δίκη με άνδρες ενόρκους», ανέφερε χαρακτηριστικά o Νίκος Αλεξανδρής.

Εκτιμάται ότι η υπεράσπιση προχώρησε σε αυτή την κίνηση, καθώς οι άνδρες θα παραμείνουν πιο αποστασιοποιημένοι και ουδέτεροι, συγκριτικά με τις γυναίκες.

Οι γυναίκες πιθανώς να συνδεθούν συναισθηματικά με την Ιωάννα και τα όσα έζησε και απωλέσουν το στοιχείο της αντικειμενικότητας και ουδετερότητας που πρέπει να τους διέπει.

«Άνθρωποι που ήθελαν να προστατέψουν την Ιωάννα της είπαν να μην βρεθεί στο δικαστήριο», επεσήμανε ενώ σχολιάζοντας την επιλογή της κατηγορούμενης να μην εμφανιστεί, είπε χαρακτηριστικά: «σκεφτείτε τι χαρακτήρα δείχνει, ήταν ασέβεια».

«Η Ιωάννα είναι αποφασισμένη να μιλήσει στην κατηγορούμενη. Όποτε αποφασίσει να εμφανιστεί η κατηγορούμενη στο δικαστήριο, η Ιωάννα θα είναι εκεί για να την αντιμετωπίσει», τόνισε μεταξύ άλλων.