«Αστακός» η Θεσσαλονίκη ενόψει ΔΕΘ: Επί ποδός χιλιάδες αστυνομικοί, drones και ελικόπτερα (vid)

Newsroom
«Αστακός» η Θεσσαλονίκη ενόψει ΔΕΘ: Επί ποδός χιλιάδες αστυνομικοί, drones και ελικόπτερα (vid)
Στους δρόμους του κέντρου της Θεσσαλονίκης θα βρίσκονται 5000 αστυνομικοί, από διάφορες υπηρεσίες.

Επί ποδός είναι η αστυνομία για την ομαλή διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το Σάββατο (11/9).

Τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας οριστικοποιήθηκαν, μετά από σειρά συσκέψεων και όπως φαίνεται θα είναι εμφανώς πιο αυστηρά σε σχέση με πέρυσι, καθώς οι Αρχές περιμένουν το Σάββατο μαζική συγκέντρωση αντιεμβολιαστών μπροστά από το Λευκό Πύργο, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ενδεικτικό είναι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ότι εκεί θα βρεθούν μέλη 30 διαφορετικών οργανώσεων που τάσσονται κατά των εμβολίων, ανάμεσά τους ακροδεξιές ομάδες.

Συνολικά έξι διαφορετικές συγκεντρώσεις θα βρίσκονται ταυτόχρονα σε εξέλιξη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

5.000 αστυνομικοί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Στους δρόμους του κέντρου της Θεσσαλονίκης θα βρίσκονται 5000 αστυνομικοί, από διάφορες υπηρεσίες, όπως τα ΜΑΤ, η ΥΜΕΤ, η ομάδα ΟΠΚΕ και η ομάδα Δράση.

Κλούβες των ΜΑΤ θα δημιουργήσουν ζώνη ασφαλείας γύρω από το συνεδριακό κέντρο, με στόχο, σε περίπτωση που επιχειρήσουν διαδηλωτές να σπάσουν το φραγμό και να μπουν στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης να μη καταστεί δυνατό.

Φραγμός ασφαλείας γύρω από Βελλίδειο

Περιμετρικά του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου, θα υπάρχουν Αίαντες, οι ειδικά διαμορφωμένες υδροφόρες της Αστυνομίας. Από αέρος θα επιχειρεί το ελικόπτερο και τα drones που θα δίνουν ζωντανά εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο.