Αναβάλλεται επ΄άοριστον η εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

Newsroom
Αναβάλλεται επ΄άοριστον η εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας
Η εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας αναβάλλεται λόγω της καθυστέρησης στην επαρκή εκπαίδευση 400 αστυνομικών.

Αναβάλλεται επ' αόριστον η εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Ο λόγος σύμφωνα με τις κυβερνητικές δηλώσεις είναι η καθυστέρηση στην επαρκή εκπαίδευση που πρέπει να λάβουν οι 400 αστυνομικοί των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Για το θέμα αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είπε: «Όπως γνωρίζετε, η λειτουργία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας διέπεται από συγκεκριμένες διατάξεις. Όταν ολοκληρωθεί η εκπαίδευση που απαιτείται, όταν ολοκληρωθούν όλες οι τυπικές διαδικασίες που υπάρχουν για την πρόσληψη των ανθρώπων που θα τη στελεχώσουν και όταν εκπαιδευθούν επαρκώς, όπως πρέπει, για να είναι χρήσιμη και αποτελεσματική στον λόγο για τον οποίο ιδρύθηκε και θα κληθεί να εκτελέσει», ανέφερε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως όλοι αντιλαμβάνονται «την ιδιαιτερότητα που υπάρχει και την πολύ καλή εκπαίδευση που πρέπει να έχουν σε διάφορες πτυχές όσοι άνθρωποι κληθούν να εκτελέσουν αυτό τον ρόλο».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, η οποία τόνισε ότι δεν μπορούν να τοποθετηθούν στις θέσεις τους όταν δεν έχουν λάβει εκπαίδευση για έναν τόσο ευαίσθητο κλάδο.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πάντως ότι το εγχείρημα σε καμία περίπτωση δεν εγκαταλείπεται, αλλά θα πρέπει να προετοιμαστεί επαρκώς.

Την αναβολή της εγκατάστασης της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, σχολίασε στο twitter, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος. «Αναβάλλεται η πανεπιστημιακή αστυνομία, για να εκπαιδευτούν οι ειδικοί φρουροί λέει η κυβέρνηση. Η ήττα της είναι καθαρή. Ας τους στείλει όμως από τώρα να εκπαιδευτούν στην πυροσβεστική. Για να μην είναι ξανά ο υπουργός με την μάνικα στο χέρι» ανέφερε στην ανάρτησή του.