Έντονη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη για τα παπούτσια... «ΜΠΑΣΟΚ»: Ζήτησε να αποσυρθούν (pics)

Newsroom
Έντονη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη για τα παπούτσια... «ΜΠΑΣΟΚ»: Ζήτησε να αποσυρθούν (pics)
Σάλος έχει προκληθεί με τα viral παπούτσια... ΜΠΑΣΟΚ προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη.

Εδώ και μερικές ημέρες έχουν γίνει viral τα παπούτσια... «ΜΠΑΣΟΚ», τα οποία είναι στα χρώματα του ΠΑΣΟΚ, με τον πράσινο ήλιο και το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν».

παπούτσια Μπασοκ

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής / ΠΑΣΟΚ, και ο Γραμματέας Επικοινωνίας Παναγιώτης Βλάχος σε ανάρτησή του, τονίζει πως το κόμμα ζήτησε να αποσυρθούν.

«Ο δημιουργός και παραγωγός των αθλητικών παπουτσιών έχει ειδοποιηθεί αναλόγως», αναφέρει ενώ τονίζει πως «τα κόμματα δεν είναι εμπορικά brands για να διαθέτουν με αμοιβή την εκμετάλλευση του σήματός τους σε εταιρίες».

Η ανάρτησή του

«Είδα ότι διαφημίζονται κάποια αθλητικά παπούτσια με λογότυπο και παράφραση του ονόματος του ΠΑΣΟΚ, τα οποία δεν αναρτώ εδώ για να μην τα προωθήσω και άλλο.

Από τον χειμώνα και μετά, όσοι υπέπεσαν στην αντίληψή μας και διαφήμιζαν μπέργκερ, πάρτυ, λαμπάδες, μπλουζάκια κλπ με όνομα, λογότυπο, παράφραση ΠΑΣΟΚ, ειδοποιήθηκαν από το γραφείο μου σε συνεργασία με τον Dimitris Mantzos και απέσυραν το προϊόν, αφού ενημερώθηκαν ευγενικά ότι η εμπορική εκμετάλλευση ονόματος και σήματος του κόμματος με αυτόν τον τρόπο παραβιάζει το νόμο για την πνευματική ιδιοκτησία (άρθρο 66Ε του ν.2121/1993).

Ο δημιουργός και παραγωγός των αθλητικών παπουτσιών έχει ειδοποιηθεί αναλόγως.

Τα κόμματα δεν είναι εμπορικά brands για να διαθέτουν με αμοιβή την εκμετάλλευση του σήματός τους σε εταιρίες, όπως πίστεψε μία από αυτές. Το κόμμα έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να παράγει προϊόντα με το σήμα του, όπως γίνεται και στο εξωτερικό, σε περίπτωση που ανοίξει κάποιο e-shop για λόγους οικονομικής του ενίσχυσης κλπ.

Με δυο λόγια, είναι άλλος ο διαδικτυακός χαβαλές, τα memes και προσωπικές δημιουργίες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και άλλο να προσπαθεί να βγάλει κάποιος χρήματα "πουλώντας" το ΠΑΣΟΚ μέσα από εμπορικά προϊόντα. Αυτό δεν γίνεται ανεκτό.
Εκ της διευθύνσεως
».

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατα και ο γνωστός τράπερ, Snik, είχε δημοσιεύσει στα social media φωτογραφίες αναφέροντας πως τα είχε αγοράσει.

Ο εμπνευστής της ιδέας

Ο 17χρονος που έφτιαξε τα παπούτσια ΜΠΑΣΟΚ

Ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και σχεδίασε το viral αθλητικό παπούτσι «ΜΠΑΣΟΚ» είναι ο 17χρονος, Γιάννης Λουλούδης, ο οποίος είχε μιλήσει στο Gazzetta και εξήγησε πώς κατάφερε υλοποιήσει την συγκεκριμένη ιδέα.