Νέα εμπλοκή με την κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη, «υπάρχει μια διαφορά μεταξύ των γραφείων τελετών» (vid)

Newsroom
Νέα εμπλοκή με την κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη, «υπάρχει μια διαφορά μεταξύ των γραφείων τελετών» (vid)
Ο συνήγορος της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, Αλέξης Κούγιας, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει μια «διαφορά μεταξύ των γραφείων τελετών για το ποιο θα αναλάβει την διαδικασία».

Νέα εμπλοκή έχει προκύψει σχετικά με την κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη, όπως επιβεβαίωσε και ο συνήγορος της κόρης του, Μαργαρίτας, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Κούγιας ρωτήθηκε εάν έχει προκύψει νέο κώλυμα σχετικά με το ποιο γραφείο τελετών πρόκειται να αναλάβει την κηδεία του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη και δεν το διέψευσε.

«Η κ. Θεοδωράκη ήθελε αρχικά να ταφεί ο Μίκης Θεοδωράκης στο Βραχάτι Κορινθίας, αλλά τελικά αποφάσισε να ταφεί στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Όμως παρενέβη ο Σύλλογος Φίλων του Μίκη Θεοδωράκη από τα Χανιά και μπορώ να σας πω μετά από κουβέντα με την κόρη του και η ίδια θέλει να κατέβει στα Χανιά. Πράγματι υπάρχει μια διαφορά μεταξύ των γραφείων τελετών για το ποιο θα αναλάβει την διαδικασία. Ο νόμος λέει ότι ο θανών μπορεί να προεπιλέξει τον τόπο ταφής του, αλλά δεν λέει πουθενά ότι μπορεί να προεπιλέξει και το γραφείο τελετών. Αυτό είναι κυριαρχικό δικαίωμα των συγγενών», είπε χαρακτηριστικά.

Η Φαίη Σκορδά τον ρώτησε αν όντως το είχε προεπιλέξει ο Μίκης Θεοδωράκης, ο κ. Κούγιας είπε: «Εμφανίζεται μία σύμβαση την οποία αμφισβητούμε».

Ωστόσο η σορός του Μίκη Θεοδωράκη φυλάσσεται στο Α' Νεκροταφείο, από την αστυνομία, μέχρι να βγει η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων από το Πρωτοδικείο Αθηνών.