Γεωργιάδης: «Με παροδικά χαρακτηριστικά το κύμα ανατιμήσεων, θα ανακοινωθούν μέτρα» (vid)

Newsroom
Γεωργιάδης: «Με παροδικά χαρακτηριστικά το κύμα ανατιμήσεων, θα ανακοινωθούν μέτρα» (vid)
Να κατευνάσει τα πνεύματα και την έντονη ανησυχία που επικρατεί εξ αφορμής των επερχόμενων ανατιμήσεων 10-15% σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, θέλησε ο Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Σε άμεση παραδοχή των επερχόμενων αυξήσεων (στο σύνολο των ειδών) προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ερωτηθείς για το θέμα, μιλώντας στην ΕΡΤ. Ωστόσο αιτιολογώντας, τόνισε ότι αυτό είναι αναπόφευκτο εξ αφορμής του ότι υπάρχει παγκόσμια αύξηση των τιμών.

«Θα έρθουν αυξήσεις από την ώρα που υπάρχει παγκόσμια αύξηση όλων των τιμών, από τα ναύλα και την ενέργεια μέχρι τις πρώτες ύλες. Είναι ένα φαινόμενο που αντιμετωπίζουν όλα τα κράτη και ιδιαίτερα τα προηγμένα κράτη της Δύσης και προφανώς θα επηρεάσει και την Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Η άποψη που κυριαρχεί είναι ότι δεν θα είναι διαρκές, θα έχει κάποια παροδικά χαρακτηριστικά που έχουν να κάνουν με την ομαλοποίηση της αγοράς μετά τις καραντίνες οι οποίες είχαν προκαλέσει μία πολύ μεγάλη ανωμαλία στην εφοδιαστική αλυσίδα», τόνισε.

Παράλληλα είπε πως η κυβέρνηση θα λάβει κάποια μέτρα για τις ευάλωτες ομάδες και σε τομείς που μπορεί να έχει παρέμβαση. «Η κυβέρνηση θα εξετάσει διαφόρων ειδών μέτρα, με προσοχή. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Δεν υπάρχει μέτρο χωρίς συνέπειες», σχολίασε.