Ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες: Πού θα χτυπήσει το κύμα κακοκαιρίας, έντονα φαινόμενα και στην Αττική (χάρτης)

Newsroom
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες: Πού θα χτυπήσει το κύμα κακοκαιρίας, έντονα φαινόμενα και στην Αττική (χάρτης)
Η πρώτη φθινοπωρινή κακοκαιρία είναι προ των πυλών με έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες.

Ισχυρές βροχές, έντονες καταιγίδες και χαλάζι αναμένονται τις επόμενες ώρες σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα στα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες θα συνοδεύονται κυρίως στα βόρεια πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις.

Παράλληλα, η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα θα σημειώσει αισθητή πτώση της τάξης των 5 με 6 ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Ωστόσο βροχές αναμένονται και στην Αττική από το μεσημέρι, κυρίως στα βόρεια.

Στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Αιγαίο 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ενδεικτικά ο υετός που αναμένεται το μεσημέρι (12:00-15:00) και το απόγευμα (15:00-18:00) της Κυριακής 05/09. Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν εξασθένηση κατά της διάρκεια της νύχτας της Κυριακής 05/09 προς Δευτέρα 06/09.

Χάρτης καιρού

Χάρτης καιρού