Σημαντική μεταβολή του καιρού την Κυριακή (5/9), με βροχές και καταιγίδες (χάρτης & vid)

Newsroom
Σημαντική μεταβολή του καιρού την Κυριακή (5/9), με βροχές και καταιγίδες (χάρτης & vid)
Σημαντική αλλά πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού την Κυριακή (5/9).

Σημαντική μεταβολή, η οποία όμως δεν θα κρατήσει πολύ, θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο Κυριακή (59), σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν εξασθένηση κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς Δευτέρα.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30-32 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και τους 28-30 βαθμούς Κελσίου στις νησιωτικές περιοχές.

Χάρτης καιρού της ΕΜΥ

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Αρχικά στα νησιά του Ιονίου και προς το μεσημέρι στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, την Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων από τα βορειοδυτικά.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στις Σποράδες, την Εύβοια και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, πλην της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ στα δυτικά βόρειοι με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Αιγαίο 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση της τάξης των 5 με 6 βαθμών στα δυτικά και τα βόρεια, όπου οι μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσουν τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη χώρα θα φθάσουν τους 25 με 27 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.