Η απάντηση Γεωργιάδη στις φήμες ότι αρνήθηκε το υπουργείο Υγείας: «Είμαστε ομάδα και προπονητής ο Μητσοτάκης, ουδέποτε συνέβη» (vid)

Newsroom
Η απάντηση Γεωργιάδη στις φήμες ότι αρνήθηκε το υπουργείο Υγείας: «Είμαστε ομάδα και προπονητής ο Μητσοτάκης, ουδέποτε συνέβη» (vid)
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε πως ουδέποτε συνέβη αυτό, να αρνηθεί δηλαδή το υπουργείο Υγείας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα» και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για τις φήμες που τον θέλουν να αρνήθηκε να αναλάβει το υπουργείο Υγείας, στον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε προ ημερών.

Ο ίδιος τόνισε πως ουδέποτε συνέβη αυτό λέγοντας: «Όποιος διαδίδει τέτοια πράγματα είναι εκτός πραγματικότητας. Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι εγώ στην ελληνική αγωγή κυρίως διδάσκω πέρα από την ελληνική και την ρωμαϊκή ιστορία και πιστεύω απόλυτα στην πειθαρχία. Η ιδέα ότι θα είμαι υποστηρικτής ενός πρωθυπουργού και θα κάνω διαπραγματεύσεις σε ποιο υπουργείο να πάω, δεν έχει να κάνει με τον Άδωνι Γεωργιάδη. Εμείς είμαστε μια ομάδα, προπονητής είναι ο Μητσοτάκης, αυτός καθορίζει τους ρόλους. Άρα, αυτό που λέτε ουδέποτε συνέβη».

Προανήγγειλε μειώσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και σε άλλα προϊόντα

«Ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για τις αυξήσεις και στο ρεύμα και σε μια σειρά άλλων προϊόντων που προέρχεται από τη διεθνή αύξηση του πληθωρισμού θα γίνουν στη ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό που θα αναλύσει τη νέα οικονομική πολιτική. Ασφαλώς η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι η παγκόσμια οικονομία, άρα και η ελληνική, εισέρχεται σε μια καινούρια φάση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εξηγώντας τις υπέρογκες αυξήσεις στην ενέργεια, ανέφερε ότι «δεν έχει αυξηθεί μόνο η τιμή του φυσικού αερίου. Πέρυσι τέτοια εποχή, το κυβικό μέτρο είχε 9 δολάρια, τώρα έχει 33 δολάρια. Όσον αφορά στους ρύπους, η αξία του διοξειδίου του άνθρακα έχει ανέβει από τα 22 ευρώ στα 63 ευρώ. Κάποιοι ρωτάνε γιατί δεν ανοίγουμε τον λιγνίτη. Αν τώρα η ΔΕΗ παρήγαγε ρεύμα από λιγνίτη, θα έχανε μισό δισ. ευρώ και θα χρεοκοπούσε. Ο λιγνίτης είναι πια οικονομικά ασύμφορος λόγω της αύξησης των τιμών των ρύπων. Άρα, η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε απολιγνιτοποίηση έχει και οικονομικό κίνητρο. Θα υπάρξουν μέτρα και άμεσα και μακροπρόθεσμα», τόνισε προσθέτοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξει το ενεργειακό μοντέλο της χώρας.

Σε ό,τι αφορά στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε ότι μπορεί πολλοί να έχουν στραφεί κατά του μέτρου, αλλά αν δεν είχε ληφθεί το μέτρο της υποχρεωτικότητας, «σίγουρα τα νούμερα δε θα ήταν αυτά και είμαι βέβαιος ότι θα τείνουν προς το μηδέν, γιατί όταν καταλάβουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη η πολιτεία να εφαρμόσει τις αποφάσεις της, δε θα έχουν άλλη επιλογή και θα το κάνουν».