Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Υπέφερε o πατέρας μου, δεν ήθελε να ζήσει άλλο, να συνεχίσουμε να τον αγαπάμε» (vid)

Newsroom
Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Υπέφερε o πατέρας μου, δεν ήθελε να ζήσει άλλο, να συνεχίσουμε να τον αγαπάμε» (vid)
Ο Μίκης Θεοδωράκης «άφησε» την τελευταία του πνοή το πρωί της Πέμπτης (2/9) και πέρασε στην αιωνιότητα.

Η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα μίλησε στην εκπομπή του Mega «LIVE NEWS» για το χαμό του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη και για τις τελευταίες του στιγμές.

«Να αγαπάμε τον μπαμπά. Να συνεχίσουμε να αγαπάμε τον μπαμπά. Στο τέλος της ζωής του ήτανε πολύ δύσκολα, πολύ δύσκολα για 20 μέρες» ανέφερε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις τελευταίες στιγμές του: «Υπέφερε, δεν ήθελε να ζήσει άλλο, τελικά τελείωσε σήμερα το πρωί. Τα πνευμόνια του δεν λειτουργούσαν».

«Δεν το πιστεύω, κάθομαι εδώ και είναι σαν να κοιμάται και τον χαϊδεύω και τον νανουρίζω… Είναι ήρεμος, είναι ήρεμος, κλείσανε τα μάτια του και δεν το πιστεύω. Δεν μπορούσε να μιλήσει τις τελευταίες μέρες, ήταν σε πολύ δύσκολη κατάσταση, ήθελε να πεθάνει, μας παρακαλούσε, να πεθάνει, να τον σκοτώσουμε, να βρούμε μια ένεση. Είχε πολύ μεγάλο πρόβλημα. Δυστυχώς πέθανε οδυνηρά» υπογράμμισε.

«Αυτό που θέλω να πω είναι να μην τον ξεχάσουμε τον μπαμπά. Ήταν καλός άνθρωπος, σπουδαίος άνθρωπος, αγωνιστής, μεγάλος καλλιτέχνης με ωραίες μελωδίες και πολύ αγώνα. Πολύ αγώνα, πολλές θυσίες, αυτός ήταν ο μπαμπάς» πρόσθεσε η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη.

Στο Βραχάτι η κηδεία του

Την Πέμπτη (9/9) θα τελεστεί η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη στο Βραχάτι Κορινθίας.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, ο Μίκης Θεοδωράκης θα ταφεί στο μέρος όπου είχε το εξοχικό του σπίτι, για να είναι κοντά στην κόρη του, Μαργαρίτα, αλλά και στη σύζυγό του, Μυρτώ Αλτίνογλου.