Το Ισραηλίτικο Συμβούλιο της Ελλάδας θυμήθηκε δήλωση του Πλεύρη: «Περιμένουμε να ζητήσει συγγνώμη»

Το Ισραηλίτικο Συμβούλιο της Ελλάδας θυμήθηκε δήλωση του Πλεύρη: «Περιμένουμε να ζητήσει συγγνώμη»
Την ανησυχία του για την τοποθέτηση του Θάνου Πλεύρη στην θέση του Υπουργού Υγείας, εκφράζει το Ισραηλίτικο Συμβούλιο της Ελλάδας.

Η τοποθέτηση του Θάνου Πλεύρη στο Υπουργείο Υγείας προκάλεσε έντονη ανησυχία στην κοινότητα των Ισραηλινών στην χώρα μας.

Αυτή εκφράστηκε μέσω ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλίτικου Συμβουλίου, το οποίο θυμήθηκε μια δήλωση του από το 2009 και τόνισε πως περιμένει μία συγγνώμη για αυτή, εκφράζοντας την αισιοδοξία οτι «ο νέος υπουργός θα αντιμετωπίσει όλους τους πολίτες της χώρας ισότιμα, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής ή θρησκεύματος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση...

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την ανησυχία του από την τοποθέτηση του κ. Θάνου Πλεύρη στη θέση του Υπουργού Υγείας.

Ο κ. Θάνος Πλεύρης το 2009 ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης έκανε, μεταξύ άλλων, την εξής αναφορά: «…..Και θα σας πω σε θέματα που σας έχουν προβληματίσει: Σας προβλημάτισε η αναφορά για το Άουσβιτς. Που λέει ότι «να τηρείται σε καλή κατάσταση το στρατόπεδο του Άουσβιτς». Εγώ παίρνω την ακραία εκδοχή. Ότι ο κατηγορούμενος εκεί πέρα εννοεί: «Να διατηρείται σε καλή κατάσταση το στρατόπεδο του Άουσβιτς, γιατί θέλω κάποια στιγμή να επανέλθει εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς, να επανέλθει ο Χίτλερ, να πάρει τους Εβραίους και να τους βάλει στο Άουσβιτς». Ποια παρότρυνση είναι αυτή; Ποια διέγερση; Δεν μπορεί δηλαδή κάποιος να πιστεύει και να θέλει να πιστεύει ότι «θέλω να εξοντώσω κάποιον;».

Περιμένουμε από τον κ. Θάνο Πλεύρη την έκφραση συγνώμης προς τον Εβραϊκό λαό για την αναφορά του αυτή και σαφή καταδίκη της μισαλλοδοξίας, του αντισημιτισμού και των αρνητών του Ολοκαυτώματος, ευθυγραμμιζόμενος με τις διακηρυγμένες θέσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Ελπίζουμε δε ότι ο νέος υπουργός θα αντιμετωπίσει όλους τους πολίτες της χώρας ισότιμα, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής ή θρησκεύματος.