Ανακοινώνεται ανασχηματισμός: Οι αμετακίνητοι και οι υποψήφιοι για αλλαγές

Ανακοινώνεται ανασχηματισμός: Οι αμετακίνητοι και οι υποψήφιοι για αλλαγές
Η επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις ΗΠΑ κάνει τον χρόνο να μετράει αντίστροφα για τον ανασχηματισμό που μπορεί να ανακοινωθεί ακόμα και σήμερα.

Στην Αθήνα επιστρέφει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το ταξίδι του στις ΗΠΑ και όλα δείχνουν οτι άμεσα θα ανακοινωθούν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, στο πλαίσιο του ανασχηματισμού που ο Πρωθυπουργός έκρινε απαραίτητο.

Οι αλλαγές έχουν συζητηθεί σε ένα στενό κύκλο και από την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Μητσοτάκης έχει καταλήξει στα νέα πρόσωπα που θα χρησιμοποιήσει, τα οποία όμως δεν έχουν διαρρεύσει.

Οι σίγουροι

Από τις 20 υπουργικές θέσεις που υπάρχουν αυτοί, αμετακίνητοι θεωρούνται Νίκος Δένδιας στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Κώστας Καραμανλής στο υπουργείο Υποδομών, ο Κώστας Σκρέκας στο υπουργείο Ενέργειας, ο Κωστής Χατζηδάκης στο υπουργείο Εργασίας και ο Σπήλιος Λιβανός στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Χρήστος Σταϊκούρας στο υπουργείο Οικονομικών.

Από εκεί και πέρα το μέλλον των υπολοίπων είναι ανοιχτό, με τα ονόματα που συγκεντρώνουν αρκετές πιθανότητες είναι του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Νίκου Χαρδαλιά, της Νίκης Κεραμέως, του Άδωνι Γεωργιάδη...

Βέβαια, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς επειδή μιλάμε για μεγάλα ονόματα σε μεγάλα και σημαντικά υπουργείο, δεν γίνεται να αλλάξουν όλοι οι παραπάνω, αλλά κάποιοι από αυτούς.

Οι ανακοινώσεις

Όσον αφορά τις ανακοινώσεις τώρα, αυτές είναι πολύ πιθανό να γίνουν ακόμα και σήμερα, προκειμένου οι «νέοι» να μετέχουν στο υπουργικό συμβούλιο που θα γίνει την Τρίτη το πρωί.

Παράλληλα έτσι δεν θα χαθεί χρόνος, καθώς αρκετοί Υπουργοί έχουν «παγώσει» τις κινήσεις τους μέχρι να δουν αν θα είναι στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Επίσης, μην ξεχνάμε οτι ακολουθεί η ΔΕΘ και ο Πρωθυπουργός θέλει τα νέα πρόσωπα να έχουν εγκλιματιστεί στις νέες τους θέσεις, το συντομότερο δυνατό.