Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό: Τα σενάρια για Χρυσοχοΐδη, Χαρδαλιά και τις αλλαγές στην κυβέρνηση (vid)

Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό: Τα σενάρια για Χρυσοχοΐδη, Χαρδαλιά και τις αλλαγές στην κυβέρνηση (vid)
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να λάβει τις τελικές του αποφάσεις για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Ο ανασχηματισμός, όπως όλα δείχνουν, είναι προ των πυλών, με τους περισσότερους να θεωρούν ότι το πιθανότερο σενάριο είναι να ανακοινωθεί πριν την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Άλλωστε ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του στην συνέντευξη Τύπου, στις 12 Αυγούστου για τις πυρκαγιές, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για ανασχηματισμό τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Οι ευθύνες, στον βαθμό που μπορούν να προσωποποιηθούν, θα αποδοθούν την κατάλληλη στιγμή, όχι την ώρα της μάχης».

Τα σενάρια είναι πολλά και μάλιστα κορυφαίοι υπουργοί αναμένεται να βρεθούν με καινούριο χαρτοφυλάκιο.

Μάλιστα επειδή ο ανασχηματισμός αναμένεται να έχει ευρύτερο χαρακτήρα και να μην είναι απλά... διορθωτικός, δεν αποκλείεται κάποιοι να μείνουν εκτός κυβέρνησης για κακή διαχείριση σε συγκεκριμένους τομείς και όχι απλά να μετακινηθούν σε άλλο υπουργείο.

Φυσικά αφού μιλάμε για ολοκληρωτικό ανασχηματισμό θα ενταχθούν και νέα πρόσωπα στο υπουργικό συμβούλιο.

Τα σενάρια για Χαρδαλιά και Χρυσοχοΐδη

Σύμφωνα με το Reader.gr, κεντρικό πρόσωπο του ανασχηματισμού, αναμφίβολα, είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Η παραμονή του φαντάζει δύσκολη στο υπουργείο, αν και εσχάτως υπήρξαν δεύτερες σκέψεις για την προοπτική αποχώρησης του. Μένει, δε, να φανεί, αν μια έξοδος του από την Κατεχάκη σημαίνει και έξοδο από το κυβερνητικό σχήμα.

Όσον αφορά τον Νίκο Χαρδαλιά, εφόσον για λόγους υγείας, επιλέγει να μετατοπιστεί σε ένα άλλο πόστο, ίσως στο Εσωτερικών, τότε αυτό θα σημαίνει επιπρόσθετες αλλαγές.