Χαλκιδική: Κοπάδι από μέδουσες στην Ολυμπιάδα (pics & vid)

Χαλκιδική: Κοπάδι από μέδουσες στην Ολυμπιάδα (pics & vid)
Τα τελευταία χρόνια κάνουν την εμφάνισή τους σε πολλές παραλίες μέδουσες, γνωστές ως σαλούφες και ήδη έχουν κατακλύσει τη Χαλκιδική και πιο συγκεκριμένα την Ολυμπιάδα.

Οι μέδουσες του είδους “Cotylorhiza tuberculata” όπως είναι η επιστημονική τους ονομασία, θυμίζουν τηγανητά αυγά τόσο στο σχήμα όσο και στο χρώμα, έχουν γεμίσει τις παραλίες της Χαλκιδικής αλλά και όχι μόνον αυτής.

Στη Χαλκιδική πολλοί απαθανάτιζαν σε φωτογραφίες και βίντεο το "θέαμα", ενώ άλλοι δίσταζαν να μπουν στο νερό. Πάντως οι συγκεκριμένες σαλούφες είναι εντελώς ακίνδυνες και όχι μόνον δεν "τσιμπάνε", αλλά όσο και αν δείχνουν εν πολλοίς αηδιαστικές, εντούτοις μπορεί κανείς άφοβα και να τις αγγίξει. Αυτό που όπως λένε οι ειδικοί δεν πρέπει να συμβεί, είναι να τις βγάλει κανείς στην παραλία, γιατί αρχίζουν να μυρίζουν άσχημα.

Πάντως στην Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής που έκαναν την εμφάνισή τους τα παιδιά αποδείχτηκαν πιο τολμηρά καθώς έκαναν την περιέργειά τους παιχνίδι και έπαιζαν μαζί τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι μέδουσες “Cotylorhiza tuberculata” δημιουργούν καταφύγιο για νεαρά ψάρια ανάμεσα στα πλοκάμια τους και στην καμπάνα τους, όπως έχει αναφέρει το GRTimes.gr.