Απάνθρωπη απόφαση του Δασαρχείου Πεντέλης: Στήνει κυνήγι για να μειωθούν τα αγριογούρουνα

Απάνθρωπη απόφαση του Δασαρχείου Πεντέλης: Στήνει κυνήγι για να μειωθούν τα αγριογούρουνα
Αν και τα αγριογούρουνα ουδέποτε έχουν ενοχλήσει κανένα, προγραμματίστηκε κυνήγι τους σε περιαστικό δάσος, για να μειωθεί ο πληθυσμός τους.

Σε μία απόφαση που αδυνατεί να την χωρέσει ο ανθρώπινος νους προχώρησε το δασαρχείο Πεντέλης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Διονύσου, σε συνεργασία με τον κυνηγητικό όμιλο Αμαρουσίου, την Τρίτη από τις 5 τα ξημερώματα έως και τις 12 το μεσημέρι θα υπάρξει κυνήγι αγριογούρουνων στο δάσος στα ανάντη της Εκάλης και δεξιά του Διονύσου.

Στόχος της ενέργειας αυτής είναι να μειωθεί ο πληθυσμός τους, αν και ουδέποτε έχουν ενοχλήσει κανένα κάτοικο ή έχουν προκαλέσει κάποιο ατύχημα.

Μάλιστα όπως αναφέρουν φιλοζωϊκές οργανώσεις, τα συγκεκριμένα ζώα δείχνουν να είναι εξημερωμένα, καθώς όταν κατεβαίνουν προς τα σπίτια για να βρουν φαγητό, δεν ενοχλούνται από τα αυτοκίνητα που περνάνε από δίπλα τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως θα υπάρχει και ένα περιπολικό που θα κλείνει την είσοδο προς το δάσος που θα γίνει το κυνήγι, όμως ουδείς μπορεί να διασφαλίσει πως κάποιος πολίτης δεν θα έχει μπει από κάποιο άλλο σημείο, με αποτέλεσμα να βρει ξαφνικά σε ζώνη πυρός.

Οι Φιλόζωοι Εθελοντές Εκάλης σε ανακοίνωσή τους τονίζουν: «Όταν εμφανίστηκαν ελάχιστοι αγριόχοιροι/υβρίδια σε δασική έκταση στην Άνοιξη προ πενταετίας, το Δασαρχείο Πεντέλης αρνήθηκε να προχωρήσει στην σύλληψη και μεταφορά των ζώων σε ασφαλέστερο περιβάλλον. Αφέθηκαν να πολλαπλασιαστούν τα ζώα. Η απάντηση σε όποιον έπαιρνε τηλέφωνο ήταν «στα δάση έχει ζώα».

Δεν είναι δυνατόν τώρα η λύση του Δασαρχείου Πεντέλης να είναι η θανάτωση των σχεδόν εξημερωμένων αγριόχοιρων/υβριδίων, αφού κυνηγηθούν ανηλεώς από κυνηγόσκυλα & κυνηγούς, σε περιαστικό δάσος όπου απαγορεύεται το κυνήγι και ακόμα υπάρχουν περιπολίες για την αποτροπή πυρκαγιάς, σε Δήμο που έχει κηρυχτεί σε έκτακτη ανάγκη από την Πολιτική Προστασία, για τον οποίο υπάρχει απαγόρευση θήρας από το ΥΠΕΝ εξαιτίας των πυρκαγιών, χωρίς την προβλεπόμενη από τον νόμο συνεργασία με τους Δήμους Διονύσου και Κηφισιάς».

Σε άλλο σημείο επισημαίνουν: «Σε δάσος περιαστικό στο οποίο απαγορεύεται το κυνήγι, τίθεται θέμα ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ από την προγραμματισμένη δράση σας με χρήση παγάνας και κυνηγετικών όπλων και σκύλων.

Στο περιαστικό δάσος αυτό ζουν αδέσποτοι σκύλοι και γάτες των Δήμων Κηφισιάς και Διονύσου, που θα κινδυνεύσουν από τους πυροβολισμούς των συνεργείων σας και τους κυνηγετικούς σκύλους αυτών. Ο τραυματισμός ή η θανάτωση σκύλων και γατών είναι κακούργημα».