Βίντεο ντοκουμέντο με περιστατικό αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ: Έλεγε «δεν αντιστέκομαι», αλλά συνέχισαν να τον χτυπάνε (vid)

Βίντεο ντοκουμέντο με περιστατικό αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ: Έλεγε «δεν αντιστέκομαι», αλλά συνέχισαν να τον χτυπάνε (vid)
Ένας άνδρας στις ΗΠΑ δέχεται πολλαπλά χτυπήματα στο σώμα και το κεφάλι από αστυνομικούς, στο βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας το AP.

Ένα βίντεο ντοκουμέντο που καταγράφει περιστατικό αστυνομικής βίας σε βάρος ενός Αφροαμερικανού, δόθηκε στην δημοσιότητα αποκλειστικά από το πρακτορείο Associated Press.

Ο άτυχος άνδρας δέχεται πολλαπλά χτυπήματα στο σώμα αλλά και στο κεφάλι. Πρόκειται για ένα βίντεο ντοκουμέντο το οποίο έχει μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας εδώ και δυο χρόνια και δείχνει τον απίστευτο ξυλοδαρμό ενός Αφροαμερικανού στην Λουιζιάνα με 18 χτυπήματα στο κεφάλι αλλά και σε άλλα σημεία του σώματός του.

Όπως φαίνεται τον έχουν ρίξει στο έδαφος με τον ίδιο να φωνάζει «Δεν αντιστέκομαι» και να του απαντάνε «Δώσε τα γ.... χέρια σου». Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να τον χτυπούν συνεχώς.

«Δεν έκανα αυτά που με κατηγορείτε» τους λέει και του απαντούν «βγάλε τον σκασμό».

Ο άτυχος άνδρας από την επίθεση βγήκε με σπασμένο το σαγόνι του, τρία πλευρά, ενώ υπέστη κάταγμα στο χέρι και του έκαναν 6 ράμματα στο κεφάλι.

«Δεν έκανα τίποτα άνθρωπέ μου», τους λέει. «Με το να αντιστέκεσαι δεν βοηθάει», του λένε και απαντάει ξανά «Δεν αντιστέκομαι».

Όπως έγινε γνωστό εκ των υστέρων, ο Αφροαμερικανός είχε παραβιάσει φωτεινό σηματοδότη σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του, όταν τον σταμάτησαν οι αστυνομικοί και τον χτύπησαν με μεγάλη σφοδρότητα.

Ο Άαρον Μπόουμαν δεν είχε δει το βίντεο μέχρι πρόσφατα και δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν το βλέπει.

Το περιστατικό συνέβη τον Μάϊο του 2019, ενώ οι Αρχές διερευνούν τον αστυνομικό Τζέικομπ Μπράουν, ο οποίος κατηγορείται συνολικά για 23 βίαιες συλλήψεις, μεταξύ αυτών 19 Αφροαμερικανών.