Κέντρα διασκέδασης: Αδυναμία σωστού ελέγχου επικαλούνται οι επιχειρηματίες, «είναι πάρα πολύ δύσκολο, έως αδύνατο» (vid)

Κέντρα διασκέδασης: Αδυναμία σωστού ελέγχου επικαλούνται οι επιχειρηματίες, «είναι πάρα πολύ δύσκολο, έως αδύνατο» (vid)
Αδυναμία σωστού ελέγχου επικαλούνται οι επιχειρηματίες, τονίζοντας πως είναι πολύ δύσκολος ο έλεγχος.

Τα κέντρα διασκέδασης ανοίγουν σιγά - σιγά με αυστηρά όμως μέτρα ασφαλείας.

Πολλά είναι τα ερωτήματα των επιχειρηματιών για την αποτελεσματικότητα των μέτρων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα νέα μέτρα, στους κλειστούς χώρους θα μπαίνουν αποκλειστικά οι εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν νοσήσει.

«Δυστυχώς έρχονται όλοι μαζί στις 23:00, οπότε δεν προλαβαίνουμε να τους ελέγξουμε όλους μαζί. Αναγκαστικά θα πρέπει να προσλάβουμε κάποιον, κάτι που μας δυσκολεύει», ανέφερε αρχικά η διευθύντρια ενός νυχτερινού κέντρου στο Star.

Το πρόβλημα είναι πολύ πιο δύσκολο για κέντρα διασκέδασης με χωρητικότητα 500-600 ατόμων. Εκεί ο έλεγχος θα είναι πάρα πολύ δύσκολος.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο, έως ανέφικτο, έως αδύνατο, απλοί εργαζόμενοι μιας ιδιωτικής επιχείρησης δίκην αστυνομικών να διενεργούν ελέγχους ταυτοπροσωπίας, γνησιότητας, πιστότητας πιστοποιητικών», αναφέρει ο νομικός σύμβουλος Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Διασκέδασης, Γιώργος Κλεφτοδήμος.

Να υπεμθυμίζουμε πως πριν από λίγες ημέρες και στο κέντρο όπου εμφανίζεται ο Νίκος Βέρτης επιβλήθηκε πρόστιμο και λουκέτο 7 ημέρων, καθώς μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι πελάτες που βρίσκονταν στο μαγαζί δεν διέθεταν πιστοποιητικό εμβολιασμού και δε θα έπρεπε να βρίσκονται στον χώρο.

Παράλληλα, ο αριθμός των πελατών ήταν μεγαλύτερος από αυτών που προβλέπεται, δεν ήταν όλοι καθημένοι.

Ωστόσο το ΥΤΟΝ θα λειτουργήσει κανονικά το προσεχές Σαββατοκύριακο, καθώς οι υπεύθυνοι της επιχείρησης προσέφυγαν στην δικαιοσύνη κατά της απόφασης αυτής και το Πρωτοδικείο Αθηνών, αποφάσισε την παύση της αναστολής λειτουργίας.