Θεμιστοκλέους: «Έτοιμοι για τρίτη δόση εμβολίου σε όλους από Σεπτέμβρη»

Θεμιστοκλέους: «Έτοιμοι για τρίτη δόση εμβολίου σε όλους από Σεπτέμβρη»
Ο Μάριος Θεμιστοκλέους διαβεβαίωσε ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων για τρίτη δόση.

O γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο τρίτης δόσης εμβολίου σε όλους.

«H τρίτη δόση συζητείται ευρύτερα και για όσους έχουν ξεκινήσει νωρίτερα τον εμβολιασμό τους. Η Επιτροπή εξετάζει τα δεδομένα και θα υπάρξει απάντηση σύντομα. Ισχύει για όλες τις κατηγορίες και εμείς είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε επιχειρησιακά, από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Θα δώσουμε την ακριβή ημερομηνία για την τρίτη δόση κατά του κορονοϊού», ανέφερε.

Για τον εμβολιασμό των παιδιών, σε ποιο επίπεδο κινείται και για το ενδεχόμενο να επεκταθεί και σε μικρότερες ηλικίες, σημείωσε ότι «δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να συζητηθεί αν δεν υπάρξει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Στις ηλικίες κάτω των 18 ετών έχουμε αύξηση συμμετοχής».

Έχουμε διαθέσιμα εμβόλια και ραντεβού

Ο κ. Θεμιστοκλέους διαβεβαίωσε ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων για τρίτη δόση, λέγοντας ότι «δεν τίθεται τέτοιο θέμα». «Είμαστε σε μια φάση που έχουμε διαθέσιμα εμβόλια αλλά και ραντεβού», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς αν αυτό ισχύει και για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, είπε ότι και γι' αυτό υπάρχει επάρκεια.