Γιατί στις εκκλησίες θα επιτρέπονται οι ανεμβολίαστοι; Η απάντηση της κυβέρνησης

Γιατί στις εκκλησίες θα επιτρέπονται οι ανεμβολίαστοι; Η απάντηση της κυβέρνησης
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου εξήγησε γιατί οι εκκλησίες εξαιρέθηκαν από τους κλειστούς χώρους μόνο για εμβολιασμένους.

Εντύπωση και πολλά ερωτηματικά είχε προκαλέσει από την Τρίτη το γεγονός οτι οι εκκλησίες δεν συμπεριλήφθηκαν μεταξύ των κλειστών χώρων που θα επιτρέπεται οι είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους ή νοσήσαντες.

Σήμερα, ρωτήθηκε σχετικά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασης...

«Στους κλειστούς χώρους της εστίασης, των μπαρ και της διασκέδασης ευρύτερα, θα πηγαίνουν εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες επειδή εκεί δεν μπορείς να κάνεις χρήσης του προστατευτικού μέτρου της μάσκας. Όταν πας να φας δεν μπορείς να τρως με την μάσκα. Οπότε δεν μπορείς να επιλέξεις να είναι κάποιος ανεμβολίαστος και να μεταδόσει τον ιό.

Σε άλλους κλειστούς χώρους όπως τα θέατρα, του κινηματογράφους κτλ, προβλέπονται τεστ 48 ωρών και χρήση μάσκας. Στις εκκλησίες υπάρχουν περιοριστικά μέτρα που αφορούν τα άτομα ανάλογα με την χωρητικότητα της εκκλησίας. Επομένως και για τις εκκλησίες προβλέπονται αντίστοιχα μέτρα», είπε ο Γιάννης Οικονόμου.