Στο συρτάρι και νέα μέτρα για ανεμβολίαστους: Σενάρια για αυστηρότερους περιορισμούς

Στο συρτάρι και νέα μέτρα για ανεμβολίαστους: Σενάρια για αυστηρότερους περιορισμούς
Αν υπάρξει έξαρση της πανδημίας τότε θα ενεργοποιηθούν σενάρια για αυστηροποίηση των περιορισμών στους ανεμβολίαστους.

Αυστηρούς ελέγχους για τα μέτρα στους ανεμβολίαστους αλλά και κρυφά χαρτιά για πρόσθετους περιορισμούς κρατά η κυβέρνηση για να αποφευχθεί η έξαρση της πανδημίας και να αυξηθούν οι εμβολιασμοί.

Στα επόμενα βήματα είναι και η επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών, σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, στην πρώτη γραμμή είναι οι ένστολοι, ο στρατός, η αστυνομία, το λιμενικό, η πυροσβεστική και οι υπάλληλοι σε κρίσιμες υποδομές της χώρας και μάλιστα αναμένεται να υπάρξει σχετικό ερώτημα της κυβέρνησης στην Eπιτροπή Bιοηθικής ως τις αρχές Σεπτεμβρίου.

«Οι ανεμβολίαστοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με σαρωτικούς ελέγχους και αναμένεται να ανακοινωθούν βαριά πρόστιμα τις επόμενες ημέρες για την εφαρμογή των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους από 13 Σεπτεμβρίου και είναι σαφές πως όλο τον χειμώνα θα μείνουν έξω από εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες, μέχρι να μπούμε στην άνοιξη», ανέφερε ο δημοσιογράφος.

Στο συρτάρι και νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Αν υπάρξει έξαρση της πανδημίας τότε θα ενεργοποιηθούν σενάρια για αυστηροποίηση των περιορισμών. Μια πρόταση που έχει ήδη πέσει στο τραπέζι αν και δεν υιοθετήθηκε ακόμη είναι να γίνονται ακόμη και rapid test για να μπουν οι ανεμβολίαστοι και σε μεγάλες αγορές όπως είναι τα εμπορικά κέντρα, αναφέρει το ρεπορτάζ του Star.

Σε μια τέτοια περίπτωση, μόνη βέβαιη εξαίρεση θα είναι η προσέλευση χωρίς test μόνο σε υγειονομικές δομές και σούπερ μάρκετ που είναι εξαιρετικά αναγκαίες δραστηριότητες.

Στην φαρέτρα των μέτρων υπάρχει ακόμη και η αύξηση των rapid test για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, να γίνουν δηλαδή δυο τα τεστ την εβδομάδα για όλους.

Ήδη μάλιστα συζητιέται και αναμένεται να προωθηθεί τις επόμενες ημέρες ο διπλασιασμός των εβδομαδιαίων τεστ για τους αθλητές, αναφέρει το ρεπορτάζ του Star.