Σάλος από την καταγγελία του Περιφερειάρχη Στ. Ελλάδας: «Οι πυροσβέστες είχαν εντολή μη κατάσβεσης» (vid)

Σάλος από την καταγγελία του Περιφερειάρχη Στ. Ελλάδας: «Οι πυροσβέστες είχαν εντολή μη κατάσβεσης» (vid)
Πολλές αντιδράσεις προκάλεσαν τα όσα είπε ο Περιφερειάρχης Στερέας Ελλάδας στο έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο.

Μείζον ζήτημα δημιουργούν τα όσα είπε στο χθεσινό έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο Στερέας Ελλάδας, ο Φάνης Σπανός σχετικά με τις πυρκαγιές στην Β. Εύβοια.

Ο Περιφερειάρχης, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ξεκάθαρα δήλωσε πως έχει γίνει δέκτης μαρτυριών από πολίτες που του είπαν οτι οι πυροσβέστες είχαν εντολή μη κατάσβεσης, όμως κάποιοι δεν άκουσαν και έκαναν την δουλειά τους.

«Κληθήκαμε να σβήσουμε μια φωτιά μόνοι μας. Χωρίς αεροπλάνα, χωρίς ελικόπτερα, χωρίς επίγεια πυροσβεστικά μέσα. Με πάρα πολλές περιπτώσεις που μαρτυρούν αμέτρητοι συμπολίτες μας, ότι τα λιγοστά επίγεια μέσα είχαν εντολή μη κατάσβεσης. Σε πείσμα αυτών αυτών των εντολών, πολλοί ηρωικοί πυροσβέστες δούλεψαν», είπε χαρακτηριστικά.

«Είχα πάντα την αίσθηση και τα προηγούμενα χρόνια και με άλλες κυβερνήσεις και με άλλους γενικούς γραμματείς Πολιτικής Προστασίας ότι για να συνεννοηθεί ένας υπουργός με έναν Περιφερειάρχη δεν χρειάζεται να παρεμβάλλεται μία κάμερα, ώσπου και αυτό ενδεχομένως να έγινε απαραίτητο», συνέχισε.

Λίγο αργότερα όμως σε νέα τοποθέτησή του και αφού είχαν ήδη προκληθεί πολλές αντιδράσεις στα social media, προσπάθησε να τα... μαζέψει λέγοντας: «Καμία πυροσβεστική και πολιτική ηγεσία στον κόσμο δεν έχει λόγο ή επιθυμία να επεκτείνεται οποιαδήποτε πυρκαγιά».