Νέα ένταση στο «Live News» με τον ανεμβολίαστο γιατρό: «Θέλετε να πω αυτό που θέλετε;», είπε στον Ευαγγελάτο (vid)

Νέα ένταση στο «Live News» με τον ανεμβολίαστο γιατρό: «Θέλετε να πω αυτό που θέλετε;», είπε στον Ευαγγελάτο (vid)
Ο γιατρός απάντησε στον Νίκο Ευαγγελάτο, σε έντονο ύφος. Ωστόσο οι τόνοι έπεσαν στην συνέχεια.

Στο θέμα των εμβολίων αναφέρθηκαν και σήμερα (24/8) στην εκπομπή «Live News» o πνευμονολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και ο Σωτήρης Βασιλείου, διευθυντής Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, στο νοσοκομείο Πέλλας.

Να θυμίσουμε πως χτες (23/8) οι δυο γιατροί είχαν έρθει σε έντονη αντιπαράθεση στην εκπομπή, με χαρακτηρισμούς.

«Όλες οι επιστημονικές έρευνες ως τώρα δείχνουν ότι όποιος έχει νοσήσει κάνει ανοσολογική απάντηση. Αλλά αυτός που έχει εμβολιαστεί κάνει καλύτερη ανοσολογική απάντηση. Αν κάποιος νοσήσει και κάνει και μία δόση του εμβολίου, τότε η ανοσολογική κάλυψη που έχει είναι καλύτερη από τις δύο δόσεις του εμβολίου», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Οι δύο μέθοδοι απόκτησης ανοσίας δεν αντικρούονται η μία την άλλη. Το πρόβλημα με τη φυσική νόσηση και την ανοσία είναι ότι πολλοί άνθρωποι θα νοσήσουν σοβαρά, θα κινδυνέψει η ζωή τους, θα ταλαιπωρηθούν. Δεν μπορούμε να αποκτήσουμε ανοσία και να αντιμετωπίσουμε την πανδημία με φυσική νόσηση», συμπλήρωσε.

Στον αντίποδα, ο κ. Βασιλείου σημείωσε ότι οι «άνθρωποι που είναι στις εντατικές είναι αυτοί που δεν εμβολιάστηκαν και εμείς προτείναμε να εμβολιαστούν. Δε διαφωνούμε καθόλου να εμβολιάζονται οι άνθρωποι αυτοί. Ωστόσο, τόνισε ότι σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, τόσο οι εμβολιασμένοι όσο και οι ανεμβολίαστοι φέρουν το ίδιο ιικό φορτίο και μπορούν να μολύνουν με τον ίδιο ρυθμό. βΈτσι, το αφήγημα της κυβέρνησης για προστασία της δημόσιας υγείας από τους ανεμβολίαστους εκπίπτει», είπε ο κ. Βασιλείου.

Ωστόσο κατά την διάρκεια της συζήτησης ο Νίκος Ευαγγελάτος ανέφερε «Το ερώτημά μου, ένα λεπτό είναι ότι το ζήτημα της δημόσιας υγείας εκπίπτει όταν το 90% όσων είναι ανεμβολίαστοι. Μα είναι δυνατόν να κάνετε αυτή τη σύγκριση;».

«Θα με ακούσετε; Θέλετε να πω αυτό που θέλετε;»

Τότε ο κ. Βασιλείου απάντησε σε σχετικά έντονο ύφος «νομίζω ότι αρχίζουμε τα ίδια πάλι» και συνέχισε λέγοντας «θα με ακούσετε; Θέλετε να πω αυτό που θέλετε;» ωστόσο σχεδόν αμέσως μετά η συζήτηση συνεχίστηκε σε ηπιότερους τόνους.

Από την πλευρά του, ο κ. Βασιλακόπουλος απάντησε: «Η μεγάλη πλειοψηφία των μελετών λέει ότι οι εμβολιασμένοι έχουν μικρότερο ιικό φορτίο και για πολύ λιγότερο χρονικό διάστημα. Μια εργασία λέει ότι κάποιοι εμβολιασμένοι μπορεί να έχει ίδιο ιικό φορτίο με ανεμβολίαστους. Όμως αν πάρετε όλες τις μελέτες υπάρχει τεράστια διαφορά ιικού φορτίου αλλά και χρόνου ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους».