Γιατρός αποκαλύπτει τα 3 λάθη που κάνουμε κάθε όταν ξυπνάμε και κουραζόμαστε εύκολα (vid)

Γιατρός αποκαλύπτει τα 3 λάθη που κάνουμε κάθε όταν ξυπνάμε και κουραζόμαστε εύκολα (vid)
Τουλάχιστον ένα από τα τρία λάθη που επεσήμανε ο Karan Raj, το κάνουν οι περισσότεροι μόλις ξυπνήσουν.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ξυπνάμε και μετά από λίγη ώρα νιώθουμε να έχουν εξαντληθεί οι δυνάμεις μας και να είμαστε κουρασμένοι. ΟΚ, υπάρχει το ενδεχόμενο ο ύπνος που είχαμε να μην ήταν αρκετός, αλλά έχετε σκεφτεί πως υπάρχει και κάποιος άλλος ή άλλοι παράγοντας που μας επηρεάζουν;

Ο Dr Karan Raj, ο οποίος είναι διάσημος στα social media, έχοντας 4 εκατομμύρια λογαριασμούς να τον ακολουθούν στο TikTok, επεσήμανε σε ένα video τα 3 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε οι περισσότεροι...

Αυτά είναι τα εξής...

  1. Πατάς το snooze στο ξυπνητήρι για να κοιμηθείς 10 λεπτά ακόμα. Αυτό δίνει σήμα στο σώμα σου πως μπαίνεις σε έναν νέο κύκλο ύπνου, με αποτέλεσμα να απελευθερωθούν ορμόνες που προβλέπονται για τέτοιες συνθήκες. Έτσι, όταν σηκώνεσαι το σώμα σου είναι γεμάτο χημικά που σε κρατάνε κουρασμένο.
  2. Κοιτάζεις το τηλέφωνό σου μόλις ξυπνήσεις. Μόλις σηκώνεσαι ο εγκέφαλός σου ενεργοποιείται σταδιακά. Με το να κοιτάζεις το τηλέφωνό σου «πηδάς» κάποια στάδια, κάτι που δεν βοηθάει στην διατήρηση δυνάμεων.
  3. Πίνεις αμέσως καφέ. Η μέγιστη κορτιζόλη απελευθερώνεται από τον οργανισμό μας μεταξύ 8-9:00 κάθε πρωί, κάτι που σε ξυπνάει. Το να πίνεις καφέ πριν, σημαίνει οτι αυτό θα το κάνεις νωρίτερα. Καλύτερα θα είναι να τον πίνεις, όταν η συγκεκριμένη ορμόνη πέφτει.
@dr.karanr

Do you do this? #morningroutine #schoolwithdrkaran #learnontiktok #sleep #coffee

♬ Runaway by Kanye Piano - Henry Cantu