«Τσιτσιπάκιδες» και «Αντιτσιτσιπάκιδες», ο νέος εμφύλιος του εμβολίου

Λένα Γκόβαρη
«Τσιτσιπάκιδες» και «Αντιτσιτσιπάκιδες», ο νέος εμφύλιος του εμβολίου
Η ρακετομάνα Ελλάδα τα έβαλε με τον Στέφανο Τσιτσιπά όταν αυτός δήλωσε ότι δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, γιατί με την πανδημία και το backhand δεν παίζεις.

Και εγένετο «Τσιτσιπάκιδες» και Αντιτσιτσιπάκιδες κατά το εμβολιαστές και αντιεμβολιαστές. Η χώρα μας διχάστηκε ακόμη μια φορά, όχι ότι ήθελε και πολλές αφορμές. Η ρακετομάνα Ελλάδα τα έβαλε με τον Στέφανο Τσιτσιπά όταν αυτός δήλωσε ότι δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού και ότι θα το κάνει αν γίνει υποχρεωτικό. Οι μισοί έσπευσαν να υπερασπιστούν το λαϊκό είδωλο του τένις (όσο λαϊκό μπορεί να είναι ένα είδωλο που ζει μόνιμα στο Μονακό) ενώ οι άλλοι μισοί βρήκαν ακόμη μια αφορμή να τον «ξεσκίσουν». Η αλήθεια είναι πως το νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης ξεχωρίζει περισσότερο για τις απίθανες επιδόσεις του στα κορτ και όχι τόσο για την ενσυναίσθηση του ή την επαφή του με την ελληνική πραγματικότητα.

Ο 23χρονος τενίστας έχει κάνει πολλές άστοχες -και αυτός είναι ένας μετριοπαθής χαρακτηρισμός- δηλώσεις όπου ονειρευόταν Harrods στο Μοναστηράκι και μαστίχες όταν η μισή Ελλάδα καιγόταν, επομένως όσοι παραμόνευαν για να ορμήσουν είχαν την αντιεμβολιαστική ιδεοληψία του Έλληνα αθλητή που τους έδινε την ευκαιρία να τον κατατάξουν στην προσφιλή κατηγορία των «ψεκασμένων». Κάπως έτσι λοιπόν ξεκινάει στα αδηφάγα social media ένας εμφύλιος πόλεμος ή για να μιλήσω «τενίστικα» ένα ματς από αυτά που κρατάνε πολλές πολλές πολλές ώρες.

Αρχικά σερβίρουν οι «Τσιτσιπάκιδες» υποστηρίζοντας πως όσοι κράζουν κατά βάθος τον θαυμάζουν (και ζηλεύουν) που σε τόσο νεαρή ηλικία έχει φτάσει τόσο ψηλά σε επίπεδο πρωταθλητισμού, θεωρείται παγκοσμίως το next big thing του τένις και ασφαλώς είναι νέος, επιτυχημένος, πλούσιος και διάσημος. Η απάντηση έρχεται με μισό βολέ από τους «Αντιτσιτσιπάκιδες» που δεν εκτιμούν με την ίδια ζέση την αριστεία σημειώνοντας πως κάποιος μπορεί να είναι ένας σπουδαίος αθλητής αλλά ταυτόχρονα και ένας βαθιά ανώριμος ελιτιστής (ή κάποια λέξη πολύ λιγότερο κόσμια) άνθρωπος. Ο Στέφανος δεν έχει καμία επίγνωση της -ελληνικής- πραγματικότητας και πρέπει να τον κρίνουμε και σαν άνθρωπο εκτός από αθλητή διαφορετικά τον υποτιμούμε.

Και ερχόμαστε στο δεύτερο σετ αυτό με τα επιστημονικά επιχειρήματα, ό,τι και αν σημαίνει αυτό... Οι «Τσιτσιπάκιδες» με μαεστρικό backhand λένε πως είναι αυτονόητο ένας νέος με ανοσοποιητικό ταύρου, ευρωστία λιονταριού και χαρίσματα των πιο δυνατών ζώων εκεί έξω να μην βάλει το «μπόλι» μέσα του. Άλλωστε δεν είναι και κανένα πρόβατο (Κάπου σταματάω εδώ με το ζωικό βασίλειο). Και με ένα deep shot υποστηρίζουν αυτό που όλοι αγαπάμε να χρησιμοποιούμε όταν τα περιθώρια -μας- στενεύουν. Είναι ελεύθερος άνθρωπος να κάνει ότι θέλει βρε αδερφέ! Αντεπίθεση από τους «Αντιτσιτσιπάκιδες» που με forehand υπενθυμίζουν πως η ελευθερία συνοδεύεται με υποχρεώσεις και σεβασμό απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Ειδικά όταν μιλάμε για μια πανδημία. Άσε που το λες και λίγο παράλογο να δηλώνεις «δεν εμβολιάζομαι», αλλά οι θεατές που πληρώνουν εισιτήριο για να σε παρακολουθήσουν, επιβάλλεται να είναι εμβολιασμένοι...


Πολύ ζεσταμένοι πλέον οι «Αντιτσιτσιπάκιδες» βλέπουν τη νίκη με δυνατό σέρβις, αυτό της συμμετοχής του Στέφανου πριν ένα χρόνο σε εκστρατεία πρόληψης για τον κορονοϊό. Πόσο υποκριτικό να δηλώνεις σε βίντεο ενημέρωσης «Μην το παίρνετε ελαφριά. Ο κορονοϊός μας αφορά όλους και πρέπει όλοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μειώσουμε τη διασπορά του» και μετά από ένα χρόνο να ΜΗΝ κάνεις ότι περνάει από το χέρι σου για να μειώσεις την διασπορά του.
Μιλούσε για ασφάλεια απέναντι στην πανδημία ένα δημόσιο πρόσωπο/influencer/πρότυπο που σήμερα με τις back to back δηλώσεις του ακυρώνει ότι θεωρητικά «υπερασπιζόταν» τόσο καιρό.


Μετά από αυτή την μεγάλη ανακολουθία (κωλοτούμπα λαϊκιστί) έχουμε matchpoint για τους «Αντιτσιτσιπάκιδες». Η συνέχεια στο επόμενο ματς στα σχόλια των social media και εδώ κάτω...