Φωτιά στα Βίλια: Κάηκαν σπίτια στον οικισμό Καραούλι, κατεβαίνει προς Μέγαρα η πυρκαγιά (vid)

Φωτιά στα Βίλια: Κάηκαν σπίτια στον οικισμό Καραούλι, κατεβαίνει προς Μέγαρα η πυρκαγιά (vid)
Οι συνεχείς αλλαγές των ανέμων δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στις πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες δίνουν μάχη, για να κρατήσουν τις φλόγες, μακριά από οικισμούς.

Η φωτιά στα Βίλια είναι σε εξέλιξη για τέταρτη μέρα. «Υπάρχουν πολλά μέτωπα και πολλές αναζωπυρώσεις. Έχουν καεί επτά σπίτια στο Καραούλι και υπάρχει κίνδυνος λόγω των ανέμων να εξαπλωθεί η φωτιά», δήλωσε στο OPEN TV ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης.

Παράλληλα η φωτιά κατεβαίνει προς τον δήμο Μεγαρέων, όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος της περιοχής, Κώστας Φυλακτός

«Κάνουμε έκκληση για εναέρια μέσα. Δεν πετάει ούτε ένα ελικόπτερο. Υπάρχει άπνοια. Μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού. Δεν υπάρχουν δρόμοι για να φτάσουμε στη φωτιά. Χρειαζόμαστε εναέρια μέσα», καταγγέλλει.

Ωστόσο όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, οι φλόγες πλησιάζουν τους οικισμούς Οινόη και Πανόραμα (πρώην ΤΙΤΑΝ).

Στα παραπάνω σημεία έχουν επικεντρωθεί οι επιχειρήσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων, που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σταματήσουν την πορεία της προς τους οικισμούς, η οποία παράλληλα έχει ενεργές εστίες και αναζωπυρώσεις σε όλη την περίμετρο πολλών χιλιομέτρων, στην οποία έχει εξαπλωθεί.

Ήδη ενισχύθηκαν και τα εναέρια μέσα και πλέον επιχειρούν περιοδικά 7 ελικόπτερα και επτά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου και του ρωσικού Beriev-200.