Ηράκλειο: Νοσηλεύτρια με ψευδές θετικό self test στο Βενιζέλειο, για να μην εμβολιαστεί

Ηράκλειο: Νοσηλεύτρια με ψευδές θετικό self test στο Βενιζέλειο, για να μην εμβολιαστεί
H νοσηλεύτρια ενδεχομένως να χάσει και τη δουλειά της.

Η Κρήτη είναι στο «κόκκινο» με την μετάλλαξη Δέλτα να «κυριαρχεί» και τους ειδικούς να κάνουν εκκλήσεις στους πολίτες να εμβολιαστούν καθώς ήδη η πίεση στα νοσοκομεία είναι ασφυκτική.

Μάλιστα οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων είναι ανεμβολίαστοι και η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών που νοσηλεύονται στην Κλινική Covid δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ωστόσο, υπάρχουν κι εκείνοι που κάνουν ό,τι... μπορούν για να μην εμβολιαστούν.

Χαρακτηριστική η περίπτωση νοσηλεύτριας στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου, η οποία προσκόμισε ψευδές self test και μάλιστα θετικό, στην υπηρεσία της ώστε να λάβει το πιστοποιητικό νόσησης και να αποφύγει τον εμβολιασμό κατά του κορoνοϊού, σύμφωνα με το ekriti.gr.

Έγινε όμως αντιληπτή από την υπηρεσία της, η διοίκηση του νοσοκομείου έδρασε αστραπιαία και αμέσως η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, κ. Λένα Μπορμπουδάκη, που αποκάλυψε το περιστατικό στο «Ράδιο Κρήτη», διέταξε ΕΔΕ.

Όπως είπε η κ. Μπορμπουδάκη, η νοσηλεύτρια ενδεχομένως να χάσει και τη δουλειά της, ενώ για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Η ΕΔΕ αναμένεται να ολοκληρωθεί ίσως και μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο της απόφασης για αναστολή εργασίας στους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί,έως τις 31 Αυγούστου έχουν προθεσμία οι επαγγελματίες του κλάδου στα δημόσια νοσοκομεία, να σπεύσουν για να εμβολιαστούν.

Η κ. Μπορμπουδάκη, μιλώντας για τον σχεδιασμό, αναφορικά με την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, που πιέζεται αφόρητα, επισήμανε ότι αγροτικοί γιατροί αλλά και γιατροί από κέντρα υγείας της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου, για παράδειγμα από το ΚΥ Καστελίου, θα μεταφερθούν προσωρινά στα ΤΕΠ του Βενιζελείου, για να ενισχύσουν το ιατρικό προσωπικό, αναφέρει το ρεπορτάζ του ekriti.gr.

Σημείωσε ακόμα ότι οι μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν, σε αυτή τη φάση, έχουν να κάνουν και με τις άδειες του προσωπικού, ωστόσο, πρόσθεσε ότι όπου χρειαστεί θα γίνουν ενέργειες για την ενίσχυση των δομών.