Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν πήρε τηλέφωνο στον «αέρα» εκπομπής του BBC (vid)

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν πήρε τηλέφωνο στον «αέρα» εκπομπής του BBC (vid)
Τηλεφώνημα στο κινητό της δέχθηκε από Ταλιμπάν δημοσιογράφος του BBC.

Έκπληκτη έμεινε η δημοσιογράφος Γιάλντα Χακίμ όταν δέχθηκε τηλεφώνημα στο κινητό της από εκπρόσωπο των Ταλιμπάν κι ενώ εκείνη την ώρα βρισκόταν στον αέρα του BBC.

Η δημοσιογράφος του BBC γεννήθηκε στο Αφγανιστάν και μετακόμισε στην Αυστραλία το 1986. Όταν δέχθηκε το τηλεφώνημα του Σουχάιλ Σαχίν έδειξε έκπληκτη.

«Έχουμε τον εκπρόσωπο των Ταλιμπάν, Σουχάικ Σαχίν, στη γραμμή. Κύριε Σαχίν, με ακούτε;».

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν τόνισε πως οι κάτοικοι της Καμπούλ είναι ασφαλείς, όπως και οι περιουσίες τους. «Είμαστε υπηρέτες του λαού και αυτής της χώρας. Η ηγεσία μας έδωσε εντολή στις δυνάμεις μας να παραμείνουν στην πύλη της Καμπούλ και να μην μπουν στην πόλη».

Στη συνέχεια, ο Σαχίν επιβεβαίωσε ότι το Αφγανιστάν θα επιστρέψει στο νόμο της Σαρία, προσθέτοντας: «Φυσικά, θέλουμε ισλαμική κυβέρνηση», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν πρακτικές όπως ο λιθοβολισμός, οι ακρωτηριασμοί χεριών και ποδιών και οι δημόσιες εκτελέσεις.

«Δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή, αυτό εξαρτάται από τους δικαστές στα δικαστήρια και τους νόμους. Οι δικαστές θα διοριστούν σύμφωνα με το νόμο της μελλοντικής κυβέρνησης», ανέφερε.