Ο άνδρας που με ένα κλαδί έσωσε το σπίτι στην Εύβοια: «Ένιωθα υποχρέωση γι αυτό τον τόπο» (vid)

Ο άνδρας που με ένα κλαδί έσωσε το σπίτι στην Εύβοια: «Ένιωθα υποχρέωση γι αυτό τον τόπο» (vid)
Ο κύριος Αποστόλης από το Πευκί που έσωσε το σπίτι του με ένα κλαδί εξήγησε τη δύναμη που βρήκε να τα βάλει με τις φλόγες.

Η εικόνα του κύριου Αποστόλη από το Πευκί να τα βάζει με ένα κλαδί απέναντι στην φωτιά για να σώσει το σπίτι του, συγκίνησε όλο το πανελλήνιο.

Το OPEN τον βρήκε και ο ίδιος μίλησε για την απόφαση να αναμετρηθεί με τις φλόγες κρατώντας μόνο ένα κλαδί. Πρόκειται για κάτοικο αλβανικής καταγωγής, ο οποίος ήρθε στο 1991 στην Ελλάδα. Μάλιστα, το κανονικό του όνομα είναι Άστρι και κάποιος ηλικιωμένος τον... βάφτισε Αποστόλη όταν είχε πρωτοέρθει στη χώρα μας. Μια χώρα που όπως είπε στην κάμερα την νιώθει πατρίδα του και ήταν γι αυτόν υποχρέωση να τα βάλει με τη φωτιά.

«Όταν ήρθα στην Ελλάδα το 1991 τότε που άνοιξαν τα σύνορα εκεί στα Γρεβενά βρήκα έναν μπάρμπα. Μου λέει 'πως σε λένε εσένα;' και του απαντάω 'Άστρι'. Τότε εκείνος μου λέει ΄Αστέρι ή κάτι άλλο... Μου αρέσει το Αποστόλης'. Και έτσι μου έμεινε το Αποστόλης», ανέφερε αρχικά.

Όσο για την ηρωική του ενέργεια πρόσθεσε: «Ένιωθα πως καιγόταν το σπίτι μας, η περιουσία μας, ένιωθα σαν την πατρίδα μου αφού είμαι 29 χρόνια εδώ και έβαλα τα δυνατά μου να σβήσω τη φωτιά. Νιώθω πως έχω υποχρέωση σε αυτό τον τόπο».

Δείτε το βίντεο