Εφιαλτική η κατάσταση στην Εύβοια: «Είμαστε μόνοι μας, αν δεν έρθουν εναέρια μέσα θα καούμε ζωντανοί» (vid)

Εφιαλτική η κατάσταση στην Εύβοια: «Είμαστε μόνοι μας, αν δεν έρθουν εναέρια μέσα θα καούμε ζωντανοί» (vid)
Δύσκολες ώρες περνά για έκτη ημέρα η Εύβοια, η οποία ζει έναν πύρινο εφιάλτη διαρκείας.

Δύσκολη ήταν η νύχτα στην Εύβοια, με την φωτιά να συνεχίζει να κατακαίει τα πάντα.

Η φωτιά περικυκλώνει χωριά και η κατάσταση συνεχίζει να είναι εφιαλτική. Κατά τη διάρκεια της νύχτας νέοι οικισμοί εκκενώθηκαν, ενώ σε ετοιμότητα είναι σκάφη σε περιοχές που κινδυνεύουν, προκειμένου να μεταφέρουν πολίτες, αν χρειαστεί.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Γούβες Ευβοίας, Βαγγέλης Τριανταφύλλου μιλώντας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», ανέφερε πως έχουν ξεκινήσει διαδικασίες εκκένωσης στις Γούβες, στο Καστρί και στο Αγριοβότανο ενώ κάποιοι άνθρωποι έχουν παραμείνει στα σημεία αυτά ώστε να βοηθήσουν.

«Αυτό που θα ήθελα να πω, να κάνω μια έκκληση, στο πρώτο φως της ημέρας να έχουμε εναέρια μέσα. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε. Πρέπει οπωσδήποτε με το πρώτο φως της ημέρας να σηκωθούν τα αεροπλάνα. Και ενίσχυση εννοείται από πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής. Η φωτιά είναι πολύ κοντά…», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Αυτό που συμβαίνει δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, δεν έχει προηγούμενο», κατέληξε.

«Αν δεν έρθουν εναέρια μέσα θα καούμε ζωντανοί»

Στην συνέχεια ένας κάτοικος της περιοχής, μιλώντας στην εκπομπή τόνισε: «Η εικόνα είναι τραγική. Είμαι στο χωριό, φυλάμε το χωριό. Είμαστε μόνοι μας, κυριολεκτικά μόνοι μας. Δεν υπάρχει πυροσβεστικό, δεν υπάρχει τίποτα, αν δεν έρθουν τα αεροπλάνα να κάνουν ρίψεις θα καούμε ζωντανοί».