Υπεράνθρωπες προσπάθειες στην Εύβοια: Κάτοικοι με κουβάδες προσπαθούν να σβήσουν τις φωτιές (vid)

Υπεράνθρωπες προσπάθειες στην Εύβοια: Κάτοικοι με κουβάδες προσπαθούν να σβήσουν τις φωτιές (vid)
Νεαροί κάτοικοι του χωριού Βουτάς και δυνάμεις της πυροσβεστικής με ηρωικές προσπάθειες έχουν κατορθώσει να γλιτώσουν τα σπίτια από τη φωτιά

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια, με τις φλόγες να έχουν μπει στα Βασιλικά και στο χωριό Βουτά. Οι κάτοικοι δίνουν τη δική τους μάχη προσπαθώντας με κάθε τρόπο να αντιμετωπίσουν τον πύρινο εφιάλτη.

Στον Βουτά, νεαροί κάτοικοι και πυροσβέστες προσπαθούν να προστατεύσουν τα σπίτια με ηρωικές προσπάθειες. Με λάστιχα και κουβάδες και ότι μέσα διαθέτουν τα βάζουν με τις τεράστιες εστίες φωτιάς.

Τα δύο κλιμάκια της πυροσβεστικής βρίσκονται στην περιοχή όπου υπάρχουν τα υπόλοιπα σπίτια και οι κάτοικοι δίνουν μεγάλη μάχη στην είσοδο του χωριού να προστατεύσουν τα σπίτια τους.

Σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται στην περιοχή Βασιλικά Ευβοίας ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, δύο τουριστικά επιβατηγά σκάφη και ιδιωτικά σκάφη, ώστε να συνδράμουν στην απομάκρυνση πολιτών εφόσον χρειαστεί, λόγω της εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, μέχρι στιγμής έχουν επιβιβαστεί 30 άτομα σε ένα από τα επιβατηγά τουριστικά σκάφη που βρίσκονται την περιοχή.