Η φωτιά της Βαρυμπόμπης περιορίστηκε σε ένα μέτωπο: Μάχη με το χρόνο για να τεθεί υπό έλεγχο

Η φωτιά της Βαρυμπόμπης περιορίστηκε σε ένα μέτωπο: Μάχη με το χρόνο για να τεθεί υπό έλεγχο
Χθες το βράδυ η φωτιά της Βαρυμπόμπης είχε 4 μέτωπα, ενώ σήμερα το πρωί έχει περιοριστεί σε 1, με τις δυνάμεις να δίνουν αγώνα δρόμο για να το θέσουν υπό έλεγχο.

Μάχη με το χρόνο, προκειμένου να προλάβουν τυχόν αύξηση της έντασης των ανέμων δίνουν οι δυνάμεις που επιχειρούν στην φωτιά της Βαρυμπόμπης.

Όταν έπεσε το φως του ήλιου, χθες το βράδυ, η πυρκαγιά που έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές είχε 4 ενεργά μέτωπα, όμως με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της πυροσβεστικής και των εθελοντών τα περισσότερα τέθηκαν υπό έλεγχο.

Έτσι με το πρώτο φως της ημέρας υπήρχε μόνο 1 ενεργό μέτωπο, όπως είπε και ο Νίκος Χαρδαλιάς, το οποίο γινόταν προσπάθεια να ελεγχθεί και αυτό υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων στη συνέχεια.

Στο σημείο επιχειρούν 520 πυροσβέστες, με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Έχουν κινητοποιηθεί και περιοδικά θα επιχειρήσουν 5 Α/Φ και 9 Ε/Π.

Το πρωί διεκόπη η κυκλοφορία στον παράδρομο της εθνικης οδού Αθηνών-Λαμίας, από την οδό Ελαιών στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη. Παραμένουν κλειστές η Τατοϊου από την Κύμης έως την Ερυθραίας, η Ερυθραίας από τη γέφυρα Βαρυμπόμπης και η Τατοϊου από την Πάρνηθως (Ιπποκράτειος Πολιτεία ταβέρνα «Λάμπρος»).