Μητσοτάκης: «Τα σπίτια θα ξαναχτιστούν, τα δάση θα ξαναγίνουν, αλλά τα δύσκολα είναι μπροστά μας»

Μητσοτάκης: «Τα σπίτια θα ξαναχτιστούν, τα δάση θα ξαναγίνουν, αλλά τα δύσκολα είναι μπροστά μας»
Στο γεγονός οτι δεν υπήρξαν νεκροί από τις πυρκαγιές, στάθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην Βαρυμπόμπη.

Το Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος», στη Βαρυμπόμπη επισκέφτηκε την Τετάρτη το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί με την φωτιά στην Βαρυμπόμπη.

Λίγο αργότερα, μίλησε και στους εκπροσώπους του Τύπου που ήταν στο σημείο, λέγοντας: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και στους άνδρες του πυροσβεστικού σώματος. Ήταν μία δύσκολη πυρκαγιά σε συνθήκες ακραίου καύσωνα. Είναι οι πιο δύσκολες πυρκαγιές».

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός συμπλήρωσε: «Κρατάω ως θετικό το γεγονός οτι δεν είχαμε απώλεια ζωής. Το σύστημα εκκενώσεων λειτούργησε υποδειγματικά. Η καταγραφή ζημιών θα ξεκινήσει, τα σπίτια θα ξαναφτιαχτούν, το δάσος θα ξαναγίνει, όμως τα δύσκολα με τον καύσωνα είναι μπροστά μας. Χρειάζεται εγρήγορση προκειμένου να έχουμε όσο το δυνατόν μικρότερη ζημιά».

Νωρίτερα ο Νίκος Χαρδαλιάς είχε δηλώσει πως: «Ήταν μία δύσκολη νύχτα. Η δουλειά που έγινε σε 4 μέτωπα, έφερε καρπούς και πλέον έχουμε ένα ενεργό μέτωπο. Έχουμε όμως δουλειά να κάνουμε στις ρεματιές. Όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό. Κάναμε εκκενώσεις, ήταν μεγάλο το θερμικό φορτίο, μας βοήθησαν όμως οι άνεμοι που είχαν πέσει. Τώρα τα εναέρια μέσα έχουν αποστολή να κλείσουν τα μέτωπα αυτά».