Εκπρόσωπος ΕΛ.ΑΣ για τους αστυνομικούς στην Δάφνη: «Ήταν η εξαίρεση στον κανόνα» (vid)

Εκπρόσωπος ΕΛ.ΑΣ για τους αστυνομικούς στην Δάφνη: «Ήταν η εξαίρεση στον κανόνα» (vid)
Στην ΕΛ.ΑΣ δεν βλέπουν έξαρση των γυναικοκτονιών και μιλούν για εξαίρεση στον κανόνα, σχετικά με τους δύο αστυνομικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Την αδράνεια και την λανθασμένη ανταπόκριση των δύο αστυνομικών στην καταγγελία για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην Δάφνη, κλήθηκε να σχολιάσει στην ΕΡΤ, η Άννα Ευθυμίου.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, αρχικά είπε: «Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η καταγγελία, υπήρξε διερεύνηση. Ισχύει οτι το σήμα ήταν σημαντικής προτεραιότητας και οι αστυνομικοί δεν ανταποκρίθηκαν. Για αυτό και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα».

Στη συνέχεια ζήτησε από τους πολίτες να αποθαρρυνθούν από αυτό το περιστατικό, λέγοντας πως είναι εξαίρεση στον κανόνα: «Σε καμία περίπτωση το συγκεκριμένο περιστατικό δεν θα πρέπει να λειτουργήσει αποθαρρυντικά. Θέλουμε οι πολίτες να καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά. Είναι εξαίρεση στον κανόνα».

Μάλιστα γνωστοποίησε οτι θα υπάρξουν ειδικά γραφεία που θα χειρίζονται σε προανακριτικό επίπεδο τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ενώ παρά τα συνεχόμενα περιστατικά γυναικοκτονιών, τόνισε οτι δεν υπάρχει έξαρση του φαινομένου, απλά μία αύξησή του.