Η κοπέλα που είχε προβλέψει την γυναικοκτονία έβαλε στην τηλεφωνήτρια της ΕΛ.ΑΣ να ακούει τις κραυγές (vid)

Η κοπέλα που είχε προβλέψει την γυναικοκτονία έβαλε στην τηλεφωνήτρια της ΕΛ.ΑΣ να ακούει τις κραυγές (vid)
H Σύλβια Μουρούτη που είχε προβλέψει την γυναικοκτονία στην Δάφνη, περιγράφει τι έγινε το βράδυ της 11ης Ιουλίου.

Πέρα από την είδηση της νέας γυναικοκτονίας που έγινε στην Δάφνη χθες, προκαλεί μεγάλη και αρνητική εντύπωση η στάση των αστυνομικών που είχαν κληθεί για ενδοοικογενειακή βία στο συγκεκριμένο σπίτι.

Έφτασαν έξω από το σπίτι, άνοιξαν το παράθυρο και έφυγαν, χωρίς να κάνουν το παραμικρό, το οποίο ενδεχομένως να είχε βοηθήσει την 31χρονη στο μέλλον.

Η περιγραφή του περιστατικού

Ο άνθρωπος που αποφάσισε να πάρει τηλέφωνο την Άμεση Δράση και να προβεί σε καταγγελία, είναι η Σύλβια Μουρούτη, η οποία φιλοξενήθηκε χθες το βράδυ στο Kontra24 και στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη, περιγράφοντας τι είχε γίνει εκείνο το βράδυ της 11ης Ιουλίου.

«Έχω καθίσει με τον σύζυγο για να φάμε και βλέπαμε μία σειρά. Άκουσα έναν θόρυβο, σαν γδούπο από έπιπλα και διάφορα πράγματα. Άκουσα την σύζυγο που καλούσε σε βοήθεια. Θεώρησα οτι έπρεπε να πράξω κάτι και κάλεσα το 100. Έκανα την καταγγελία. Επειδή θεωρούσα οτι ακούγονται πάρα πολύ, ζήτησα στην τηλεφωνήτρια "ακούστε, ακούστε, πρέπει να την ακούτε". Εκείνη την ώρα επειδή γινόταν πολύ φασαρία, βρήκα την διαχειρίστρια στην πόρτα. Μου είπε να χτυπήσουμε και της είπα οτι έχω καλέσει την αστυνομία και καλό είναι να μην κάνουμε κάτι», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Είχα βγει στο μπαλκόνι και περίμενα γιατί τα δικά μου στοιχεία είχα δώσει για να έχουν πρόσβαση στην πολυκατοικία. Είδα οτι το περιπολικό ήρθε σε 25 λεπτά. Είδα να ανοίγουν τα παράθυρα, μπήκα μέσα για να τους ανοίξω, δεν χτύπησε κανείς. Ζήτησα από τον σύζυγο να βγει στο μπαλκόνι, αλλά περιπολικό δεν είδε. Μου είπε οτι μπορεί να κάνουν κύκλο για να βρουν πάρκινγκ. Είπα να περιμένουμε στο μπαλκόνι για να δούμε τι θα γίνει. Μείναμε για αρκετό διάστημα, αλλά περιπολικό δεν ξαναήρθε».

Όσο για το τί άνθρωπος ήταν ο δράστης; «Όταν τον συναντούσαμε έξω από το σπίτι δεν είχε καμία σχέση με τον άνθρωπο μέσα στο σπίτι. Τις ελάχιστες φορές που είχαμε συναντηθεί, ήταν χαμογελαστός και ευδιάθετος», ενώ τέλος η κ. Μουρούτη, ζήτησε από τον κόσμο να μην διστάζει να σηκώνει το τηλέφωνο και να καταγγέλλει περιστατικά: «Όταν κάποιος καλεί σε βοήθεια, να μην φοβάται ο κόσμος να σηκώσει ένα τηλέφωνο. Να καλέσουν την Άμεση Δράση γιατί το ίδιο πράγμα μπορεί να συμβεί και σε εμάς. Να ζητάμε βοήθεια και να μην την λαμβάνουμε. Να μην παρακολουθούμε απλά και αδιάφορα, λέγοντας οτι είναι κάτι συνηθισμένο».