Προτροπή Χρυσοχοΐδη για οικονομία σε ρεύμα και νερό λόγω καύσωνα (vid)

Προτροπή Χρυσοχοΐδη για οικονομία σε ρεύμα και νερό λόγω καύσωνα (vid)
Οι δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη μετά την σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για τον μεγάλο καύσωνα.

Ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για τον βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων και την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών του ισχυρού κύματος καύσωνα που πλήττει τη χώρα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης τόνισε ότι όλοι μαζί, κράτος, τοπική αυτοδιοίκηση, θα συνεργαστούμε για να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις.

Όπως είπε, το έργο τους θα κινηθεί σε τέσσερις άξονες, την αυξημένη ετοιμότητα για αποτροπή και πρόληψη πυρκαγιών, την αδιάλειπτη λειτουργία κρίσιμων υποδομών, την παροχή υπηρεσιών σε ευπαθείς ομάδες που θα αναζητήσουν στέγη και περίθαλψη καθώς και την προστασία των εργαζομένων.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν οποιαδήποτε περιττή δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, ενώ διεμήνυσε ότι η Πολιτική Προστασία, η αστυνομία, η Πυροσβεστική θα είναι σε ετοιμότητα και επιφυλακή μέσω περιπολιών που θα γίνονται για την αποφυγή πυρκαγιών και για τον εντοπισμό σημείων που μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση.

Παράλληλα επισήμανε ότι τοπική αυτοδιοίκηση θα βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας ενώ ανέφερε ότι θα γίνουν ανακοινώσεις από το υπουργείο Εργασίας για τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων που πρόκειται να ληφθούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Υπουργός, έκανε έκκληση στους πολίτες για οικονομία στο νερό και στο ρεύμα, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Είναι κρίσιμο να μην υπάρξει πρόβλημα στις υποδομές του κράτους. Το ηλεκτρικό ρεύμα και η ύδρευση είναι κρισιμότατοι τομείς για αυτή την περίοδο. Κάνουμε έκκληση στους πολίτες για στοχευμένη χρήση του ηλεκτρικού και του νερού».