To Ever Given μετά από 129 μέρες έπιασε λιμάνι και ξεφόρτωσε (vids)

To Ever Given μετά από 129 μέρες έπιασε λιμάνι και ξεφόρτωσε (vids)
Μετά το χάος που προκάλεσε στην Διώρυγα του Σουέζ, το Ever Given έφτασε στο Ρότερνταμ και άρχισε να ξεφορτώνει.

Πάνε περίπου 4 μήνες από εκείνη την διαβολοβδόμάδα που το μπλοκάρισμα της Διώρυγας του Σουέζ από το Ever Given είχε προκαλέσει χάος όχι μόνο στην περιοχή, αλλά στο εμπόριο όλου του πλανήτη.

Έκτοτε πέρασαν 129 ημέρες και το μήκους 400 μέτρων και βάρους 200.000 τόνων φορτηγό πλοίο έφτασε επιτέλους στην Ολλανδία και στο λιμάνι του Ρότερνταμ, αρχίζοντας να ξεφορτώνει το τεράστιο εμπόρευμά αξίας 700 εκατ. δολαρίων που κουβαλούσε.

Θυμίζουμε οτι το ταξίδι του άρχισε στις 8 Μαρτίου όμως στις 23 του ίδιου μήνα, σταμάτησε με το μπλοκάρισμά του στην διώρυγα που εξυπηρετεί το 10% του παγκόσμιου εμπoριου λόγω ενός λάθος χειρισμού που είχε αποτέλεσμα να κολλήσει 3,7 μίλια βόρεια της νότιας εισόδου.

Μετά από γιγάντιες προσπάθειες, έξι μέρες μετά, αποκολλήθηκε όμως δεν αναχώρησε από το σημείο, καθώς έπρεπε να επέλθει συμφωνία της ιαπωνικής πλοιοκτήτριας εταιρείας Shoei Kisen Kaisha Ltd. με την αιγυπτιακή κυβέρνηση διεκδικούσε αποζημίωση ύψους περίπου 900 εκατ. δολαρίων για τις οικονομικές ζημιές, που προκλήθηκαν στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού και στο παγκόσμιο εμπόριο.

Τελικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Wall Street Journal, η χρυσή τομή βρέθηκε στα 200 εκατ. δολάρια και το Ever Given αναχώρησε στις 7 Ιουλίου για να φτάσει σήμερα το πρωί στο Ρότερνταμ.