Έκτακτο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την αποφυγή lockdown σε νησιά: Αποδεικτικό υλικό τα social media (vid)

Έκτακτο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την αποφυγή lockdown σε νησιά: Αποδεικτικό υλικό τα social media (vid)
H αστυνομία θέτει σε εφαρμογή νέο σχέδιο για την αποφυγή lockdown στα νησιά.

Καμπανάκι για 8 νησιά της χώρας έκρουσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην σημερινή (29/7) ενημέρωση για τον κορονοϊό, καθώς παρατηρείται αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου, ενώ με νέα μέτρα κινδυνεύουν η Μύκονος και η Ίος.

Η αστυνομία θέτει σε εφαρμογή έκτακτο σχέδιο για να αποφευχθεί ένα lockdown στην Ίο, με ενίσχυση της αστυνόμευσης.

Περισσότεροι από 30 αστυνομικοί, ΟΠΚΕ αλλά και ασφάλεια θα σαρώνουν το νησί και θα ελέγχουν αν τηρούνται τα μέτρα.

Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Άννα Ευθυμίου, μιλώντας στο Star, ανέφερε: «Στους προορισμούς που υπάρχει αυξημένη επιδημιολογική εικόνα, αυστηροποιούνται οι έλεγχοι. Ενισχύουμε τους περιορισμούς αυτούς με αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη αστυνόμευση και καλύτερος έλεγχος στις εφαρμογές των μέτρων».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, στο μικροσκόπιο των Aρχών μπαίνουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ όπου εντοπίζεται κορονοπάρτι θα επιβάλλεται τσουχτερό πρόστιμο στον διοργανωτή, ακόμα και 200.000 ευρώ.

«Τα social media μπορούν να αποτελέσουν αποδεικτικό υλικό. Στην περίπτωση διενέργειας εκδηλώσεων σε ιδιωτικούς χώρους με φυσική παρουσία άνω των 20 ατόμων έναντι ανταλλάγματος επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 50.000 στην πρώτη παράβαση, ενώ στην δεύτερη παράβαση είναι 200.000 ευρώ», ανέφερε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.